На сніданок своїм випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці. Дуже пухкенькі та з рум’яною скоринкою

Булочки з маслом домашнього приготування ідеально підійдуть на сніданок для бутербродів або просто так, а також замість хліба до перших і других страв на обід та вечерю.

Ці булочки, хрусткі ззовні та м’які всередині, стануть улюбленою випічкою для всієї родини. Це чудовий рецепт, щоб порадувати себе та своїх близьких.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 180 г;
  • молоко – 50 мл;
  • вода – 50 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • рослинна олія – 1 ст.л;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

У мисці змішуємо тепле молоко і воду, нагріті до температури 37-40 градусів, розчиняємо в рідині цукор і дріжджі. Залишаємо у теплому місці на 15 хвилин. На поверхні має утворитися пінна шапочка. Це означає, що дріжджі активні і можна замішувати тісто далі. Якщо цього не сталося, випічка не вийде.

На сніданок випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці

Тим часом у миску просіюємо борошно та сіль. Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Тоді булочки вийдуть м’якими і добре піднімуться при випіканні. Робимо в борошні заглиблення, вливаємо активовані дріжджі та замішуємо тісто.

На сніданок випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці

У процесі замісу додаємо 20 грамів м’якого вершкового масла. Тісто повинно бути м’яким і еластичним, але не липнути до рук. Якщо тісто все ще липне, а борошна потрібно більше, ніж за рецептом, краще не забивати його борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде занадто щільним.

На сніданок випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці

Формуємо з тіста кулю, змащуємо її олією і викладаємо у миску. Накриємо миску рушником і залишаємо тісто в теплому місці на годину для підйому. Через годину тісто збільшиться вдвічі. Розділимо його на 5-6 рівних частин. З кожної частини сформуємо рівну кульку.

На сніданок випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці

Викладаємо заготовки на застелене пергаментом деко на відстані один від одного. Накриємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці для підйому на 45 хвилин. Коли булочки підійшли, трохи присипаємо їх просіяним борошном і гострим ножем робимо в заготовках невеликий надріз. У кожен надріз вкладемо по скибочці холодного вершкового масла.

На сніданок випікаю булочки з маслом: тісто без яєць на молоці

Ставимо булочки випікатися в розігрітій до 230 градусів духовці близько 10-15 хвилин до рум’яної скоринки. Готові булочки з маслом охолодіть на решітці та подавайте до столу.