Тепер знаю, куди дівати перезрілі кабачки. Навіть свекруха попросила мій фірмовий рецепт: кабачкові котлети

Якщо змішати кабачки з яйцями та додати борошно, вийдуть справжні котлети. Вони добре підходять для дитячого харчування. Та й дорослим зазвичай смакують.

Одним кабачком вдасться нагодувати 3-4 людей. Страва виходить ситною, оскільки присутнє борошно, і водночас легкою, оскільки кабачок практично не містить калорій. Тож, якщо виступаєте за здорове харчування, відразу беріться за справу.

Вам знадобиться:

  • 1 кабачок;
  • 2 яйця;
  • 10 ст.лож. борошна;
  • 1 невеликий пучок зелені;
  • 2 ст.лож. олії;
  • сіль, суміш перців.
Кабачки натріть на тертушці

Якщо потрібна низькокалорійна страва, краще за ці котлетки не знайдете. Кабачок вимийте, просушіть, відріжте верхівку та хвостик. Натріть овоч на тертушці, посоліть і відставте на 15 хвилин, щоб виділився сік.

Тісто має настоятися 20 хвилин

Рідину з кабачка злийте, а до основи додайте яйця. Ретельно перемішайте масу. Починайте потроху – ложка за ложкою – додавати борошно, просіюючи його заразом крізь сито. Весь час перемішуйте. Додайте мелену суміш улюблених перців. Ще раз перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб борошно виділило клітковину.

Кабачкові котлетки смажте з обох боків

Поставте пательню на вогонь, залийте олію і дайте нагрітися. Лише після цього викладайте на неї великою ложкою тісто. Смажте кабачкові котлетки на середньому вогні з одного боку до появи золотавої скоринки. Потім переверніть на інший бік і підсмажте до готовності.

Можете викласти на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Потім перекладайте на порційній тарілки, прикрашайте зеленню і подавайте разом зі сметаною. Такі котлетки можна готувати на сніданок, якщо є вільний час на очікування, поки настояться кабачки й тісто. На вечерю з картопелькою чи рисом вони теж підуть на ура.