Відкрили баночку і з’їли за раз: мариновані кабачки як огірки. Знімати пробу можна вже через 4 дні

Простий рецепт смачних консервованих кабачків на зиму точно стане до смаку тим, хто полюбляє мариновані хрусткі огірки. Ділимось секретами приготування смачних цукіні

Багатьох господарів і господинь у сучасному метушливому темпі життя від приготування консервації зупиняє потреба стерилізувати банки та довго возитись із підготовкою овочів. Втім, ви можете легко та швидко приготувати мариновані кабачки, які стануть справжнім хітом серед всіх закруток, які ви коли-небудь готували. Вам не доведеться витрачати багато часу та зусиль, адже головна особливість саме цього рецепту – його абсолютна простота.

Інгредієнти

На трилітрову банку:

  • Кабачки – 1,8 кілограма;
  • Кріп та часник;
  • Гвоздика та лавровий лист;
  • Чорний перець горошком;
  • Вода – 1,5 літра;
  • Цукор – 190 грамів;
  • Сіль – 70 грамів;
  • Оцет – 190 мілілітрів.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно нарізати кабачки улюбленим способом. Найпоширеніший варіант – кружальця. Попередньо кабачки потрібно добре помити під проточною водою та зрізати хвостики.

Наріжте кабачки кружальцями

Нарізані кабачки на деякий час відкладіть у сторону та візьміть чисті та сухі банки. Викладіть у них кріп, часник, чорний перець горошком та гвоздику. Потім почніть закладати у банку нарізані кабачки. Викладайте так, щоб між кружальцями було мінімум простору, але сильно трамбувати також не варто. Зверху на кабачки покладіть ще декілька зубчиків часнику.

Викладіть у банку нарізані кабачки

У банки з кабачками залийте окріп і залиште на 10-15 хвилин. Через цей час злийте воду з кабачків і знову залийте у банки з цукіні окріп. Залиште на 10-15 хвилин. Таким чином банки з овочами всередині простерилізуються і будуть зберігатись всю зиму.

Залийте кабачки окропом

Поки кабачки настоюються другий раз, приготуйте маринад для овочів. У воду додайте сіль, цукор та оцет. Доведіть отриману суміш до кипіння. Злийте воду з кабачків і залийте гарячим маринадом, який тільки-но закипів.

Залийте кабачки маринадом

Добре закрутіть кришку та залиште банки у ковдрі до повного охолодження. Куштувати можна вже через декілька днів. Смачного!