Ось так тепер гарбуз готують всі мої подруги. Ця смачнюща вечеря не набридає: рецепт з гарбуза на кожен день

Простий рецепт тушкованої курки ідеально доповнює ніжний карамельний присмак гарбуза. З такою вечерею вам не варто боятись зайвих кілограмів або проблем зі здоров'ям

Співзасновниця компанії “Нова Пошта” та підприємець Інна Поперешнюк поділилась своїм улюбленим рецептом курки. Знаменита й талановита українка зізналась, що вона полюбляє готувати м’ясо з додаванням гарбуза та тушкувати все у молоці. Поперешнюк запевняє, що так страва виходить особливо смачною, адже молоко у поєднанні з гарбузом створює витончений та по-особливому ніжний смак. Хутчіше готуйте вечерю за фірмовим рецептом зірки.

Інгредієнти:

  • Курка (вагою близько 1,5 кг);
  • 500 грамів гарбуза;
  • 3 картоплини;
  • 1 літр молока;
  • 1 цибуля;
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль, перець, паприка, зелень – на власний смак.

Спосіб приготування:

Якщо у вас ціла курка, для початку потрібно її розділити на окремі частини – стегна, грудина і так далі. Хребет розділіть навпіл, але не перестарайтесь – шматочки курки у вас повинні бути доволі великими.

Почніть готувати тушковану курку

Коли курка розділена на великі шматочки, очистьте гарбуз від шкірки та насіння, а потім – промийте його під проточною водою. Наступним кроком наріжте гарбуз кубиками середнього розміру. Потім очистьте від лушпиння цибулю, а картоплю – від шкірки. Наріжте овочі кубиками або кружальцями, за власним бажанням. Не забудьте і про часник, його потрібно дрібно накришити.

Наріжте овочі та гарбуз

Далі візьміть каструлю з товстим дном і викладіть туди інгредієнти шарами. Для початку потрібно покласти картоплю, зверху на неї викласти курку, потім викласти гарбуз. Вміст каструлі залийте необхідною кількістю молока та поставте тушкуватись на слабкий вогонь на дві години.

Тушкуйте м’ясо та овочі у молоці

Через дві години додайте у каструлю з м’ясом цибулю, часник, сіль та перець, а також паприку. Закрийте каструлю кришкою та продовжуйте тушкувати ще пів години. Після приготування залиште страву настоюватись, але подавайте її до столу гарячою. Смачного!