Мій вибір на вечерю: фаршировані перці, яких ви ще не куштували. Від одного їхнього вигляду слинка тече

Поєднання смаків перцю та м'ясного фаршу давно вже вважається кулінарною класикою, але, як відомо, немає межі досконалості. Тому додавання спецій та соус роблять цю страву кожного разу неповторною.

Гріх не приготувати хоча б один раз фаршировані перці, коли триває сезон збору врожаю перцю та моркви. Для фарширування обирайте здорові середніх розмірів перці різного кольорового забарвлення. Для начинки у рецепті вказана яловичина, але ви, звісно, оберіть будь-яке м’ясо. А от спеції ми радимо обирати саме ті, що вказані у рецепті, інакше страва може вийти геть іншою. Рис пропонуємо обрати басматі.

Інгредієнти

  1. Перці 10-13 штук
  2. Фарш яловичій 600 г
  3. Рис 1 склянка
  4. Цибуля ріпчаста 1 штука
  5. Морква 2 штуки
  6. Часник 2 зубчики
  7. Базилік сушений 1 чайна ложка
  8. Томатна паста 3 столові ложки
  9. Рослинна олія для смаження
  10. Куркума 0,5 чайної ложки
  11. Лавровий лист 2-3 штуки
  12. Сіль та молотий перець

Зелень петрушки

Приготування

Фаршировані перці
  1. Рис залийте 3-4 склянками гарячої води та відваріть його до пів готовності протягом 7 хвилин від закипання.
  2. Поки рис вариться, обсмажте спочатку нарізану дрібними кубиками цибулю до прозорого кольору, а потім моркву разом з нею. Посипте все базиліком, сіллю та молотим перцем. Все перемішайте.
  3. Розділіть суміш на 2 частини: одну перекладіть у тарілку, а іншу залиште у сковорідці. Додайте туди томатну пасту та змішайте з водою. Покладіть лавровий лист. Таким чином у вас вийшла підлива.
  4. Готовий рис промийте водою у ситі, щоб відцідити воду. У решту частини овочів додайте куркуму, а у фарш подрібнену петрушку. Змішайте фарш та овочі з рисом. Посоліть та поперчіть.
  5. У солодкого перцю відріжте  шапочку з плодоніжкою та вийміть серцевину з насінням. Нафаршируйте перці фаршем та поставте на дно каструлі. Можна у 2 шари. Закрийте перці шапочками. Залийте підливою, додайте гарячої води, щоб перці були вкриті рідиною та готуйте на малому вогні під кришкою 45 хвилин.