Такі апетитні, що ледве не з’їла виделку: простий рецепт макаронів із томатним соусом і базиліком

Настільки смачних макаронів ви не куштували ще ніколи у своєму житті. Пропонуємо приготувати справжній італійський делікатес за цим простим рецептом

Від ароматної пасти з томатним соусом, пряними травами та сиром, який так апетитно тягнеться, не може відмовитись, певно, ніхто. Для того, аби зробити осінні дні різноманітними та цікавими, пропонуємо приготувати смачну вечерю, ввімкнути цікавий фільм і провести вечір із самими собою або в компанії близької людини. Отже, хутчіше готуйте смаколик для кіновечора!

Секрети приготування смачної італійської пасти з томатним соусом і базиліком

Інгредієнти:

  • 400 г спагеті;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • 400 г томатного соусу;
  • Сіль та чорний перець на смак;
  • 50-100 г свіжого базиліку;
  • 100 г пармезану або іншого твердого сиру.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуйте пасту. Для цього у великій кількості соленої киплячої води відповідно до вказівок на упаковці відваріть спагеті або будь-які інші улюблені макарони твердих сортів. У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте туди очищений, помитий і дрібно нарізаний часник. Смажте його декілька секунд, доки не почне ароматно пахнути.

Тоді на пательню до часнику додайте томатний соус та підсоліть, додайте перець на свій смак. Зменште вогонь і готуйте соус протягом 10-15 хвилин, часто помішуючи. Додайте свіжий базилік до соусу і готуйте ще 2-3 хвилини. Покладіть готову пасту у сковороду з томатним соусом та базиліком. Добре перемішайте, щоб паста повністю покрилася соусом.

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом італійської пасти

Коли страва готова, зніміть її з вогню та розкладіть порції на тарілки. Подаємо порцію смачної італійської пасти, попередньо посипавши тертим пармезаном або іншим твердим сиром. Прикрасьте порцію ще кількома листочками свіжого базиліку та подавайте обов’язково гарячою. Смачного!