Готую смачний десерт без шоколаду та желатину: всього 5 хвилин часу та два основні інгредієнти

З молока та нутелли виходить настільки смачний десерт, що відтягнути дітей від блюда буде неможливо, допоки воно не спорожніє. Отже, отримайте справжню насолоду.

Вам знадобиться:

  • 600 мл молока;
  • 380 г нутелли;
  • 10 г агар-агару.
Молочно-шоколадний десерт без желатину

У сотейник вилийте молоко, додайте агар-агар. Ретельно розмішайте вінчиком. Відставте на 15 хвилин для настоювання. Після цього поставте каструльку на вогонь. Відкрийте баночку нутелли і перекладіть її вміст у молоко.

Розігрівайте, постійно перемішуючи масу. По ходу справи нутелла розчинятиметься, а молоко набуватиме шоколадного відтінку. Коли маса закипить, перелийте її у чисту суху форму.

Молочно-шоколадний десерт без желатину

Ще трішки перемішайте вінчиком, щоб позбутися пухирців повітря. Залиште до повного остигання. Після цього відправте десерт у холодильник на 2 години. Дістаньте, переверніть на пласке блюдо.

Розріжте на порційні шматочки, щоб вистачило кожному члену родини. Десерт із нутелли на смак не схожий ані на желе, ані на крем. Це щось зовсім самостійне й дуже ніжне.

Молочно-шоколадний десерт без желатину

Коли опануєте методику приготування цього шоколадного десерту, зможете трішки ускладнити конструкцію, додавши в середину ще один білий шар із молока. Для його приготування окремо змішайте склянку молока з 3 г агар-агару. Коли поставите на вогонь, поламайте половину плитки білого шоколаду і додайте до маси.

Молочно-шоколадний десерт без желатину

Молочно-нутеллову суміш розділіть на дві частини. Спочатку загустіть половину нутеллового десерту й окрему в меншій мисочці – молочну. Потім викладіть молочний шар на шоколадний, а зверху залийте другою частиною нутелли. Коли розрізатимете десерт, у середині з’явиться білий прошарок.