Чоловік спробував і пошкодував, що не їв гарбуз раніше: найкращий рецепт гарбузової каші з рисом. Дуже ніжна

Гарбузова каша – страва, знайома всім з дитинства. Кожна господиня готує її по-своєму, а ми пропонуємо рецепт, який вразить своїм смаком і сподобається, як дорослим, так і дітям.

Гарбуз – дуже корисний і універсальний овоч, з якого готують безліч страв, як солоних, так і солодких. У сезон гарбуза, обов’язкого готуйте з нього якомога більше страв, адже цей овоч багатий на вітаміни, мікроелементи і нормалізує травлення. Крім того, гарбуз зміцнює імунітет і покращує стан шкіри.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт рисової молочної каші з гарбузом, яка переносить у дитинство. Ця страва настільки смачна, що швидше нагадує десерт, ніж кашу.

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз очищенний – 1 кг;
  • рис сирий – 240 г;
  • молоко – 600 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо рис. Промиваємо рис і заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Ставимо рис на вогонь і варимо майже до напівготовності.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо невеликим кубиком. Нарізаний гарбуз заливаємо молоком і варимо до м’якості.

Рецепт ніжної і вершкової гарбузової каші з рисом

Відварений до напівготовності рис промиваємо водою. Відварений гарбуз розминаємо прямо у молоці. Повністю перетворювати гарбуз у пюре не потрібно, залишаємо некрупні шматочки. В гарбузово-молочну суміш додаємо відварений рис, цукор, ваніль, дрібку солі і вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.

Беремо казанок, або глиняний горщик і щедро змащуємо його вершковим маслом. Переливаємо кашу у казан, накриваємо кришкою і ставимо у розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів на 80 хвилин.

Рецепт ніжної і вершкової гарбузової каші з рисом

Готова каша виходить дуже ароматною, вершковою і має відмінний смак. Цікаво, що така каша смачна навіть у холодному вигляді, адже тоді вона схожа на рисовий пудинг.

Готуйте з задоволенням, смачного!