З 1 яйця та вершкового масла печу купу печива: роблю все настільки швидко, що називаю його хвилинним

Це пісочне печиво можна зготувати за лічені хвилини. Екзотичних продуктів не потрібно купувати. Все необхідне знайдете в холодильнику. Смачне чаювання забезпечене.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 70 г цукру;
  • 210 г борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка ваніліну.
Хвилинне пісочне печиво з 1 яйця

Масло та яйце дістаньте з холодильника завчасно, щоб вони набули кімнатної температури. За бажанням, можете підігріти масло в мікрохвильовці. Додайте до вершкового масла цукор, сіль та ванілін. Розітріть виделкою. Вбийте яйце. Ретельно перемішайте.

Хвилинне пісочне печиво з 1 яйця

Додайте трішки борошна з розпушувачем. Розмішайте ложкою. Борошно та розпушувач спочатку просійте крізь сито. Замість розпушувача можете використати 0,5 ч.лож. соди, погашеної 0,5 ч.лож оцту.

Хвилинне пісочне печиво з 1 яйця

Додайте решту борошна окремими порціями, кожну вимішуючи. Тісто має вийти м’яким. Можливо, доведеться додати ще трішки борошна або навпаки якась кількість залишиться. Дивіться за обставинами. Загорніть готовий ковбик тіста плівкою і перекладіть до холодильника на 15-20 хвилин.

Хвилинне пісочне печиво з 1 яйця

Дістаньте ковбик і розкачайте скалкою корж завтовшки 5-6 мм. Якщо хочете, щоб печиво хрумтіло, зробіть ще тоншим. Аби було м’якеньким, можете зробити товщим. Виделкою зробіть візерунок по всій поверхні тіста.

Виріжте фігурною формою кружальця. Акуратно підчіплюйте печиво лопаткою і перекладайте на деко, вистелене пергаментним папером. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікати треба 15 хвилин.

Коли дістанете з духовки, посипте цукровою пудрою. Печиво виходить смачним, ніжним, розсипчастим, з яскравим вершковим присмаком. З чаєм, кавою чи молоком смакуватиме, як треба.