Підсіла на вечерю за цим рецептом. Готую за 15 хвилин: смажений минтай в соусі бешамель з часничком і кропом

Справжню ресторанну страву можна приготувати вдома всього за 15 хвилин. Для цього не потрібні дорогі та незрозумілі інгредієнти. Страва готується з простих і доступних продуктів.

Минтай – смачна і відносно бюджетна риба. В ній мало кісток, а м’ясо минтая має нейтральний смак, що дозволяє готувати його різними способами. Минтай смажать, запікають, варять з нього суп і навіть коптять. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт минтая у соусі бешамель. Він виходить дуже соковитим та ніжним, а соус чудово доповнює смак риби.

Необхідні інгредієнти:

  • філе минтая – 600 г;
  • молоко – 400 мл;
  • вершки (можна замінити молоком) – 150 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно – 30 г;
  • цедра лимона – 0,5 ч.л;
  • зелень кропу – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчика;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви потрібно обрати вже готове філе минтая. Можна використовувати й іншу рибу, головне, щоб вона була без кісток. Ріжемо минтай на порційні шматки.

Рецепт соковитого і ніжного минтая у соусі бешамель

У велику та глибоку пательню вкидаємо вершкове масло і ставимо на вогонь. Коли масло розтопиться, додаємо у пателю борошно і все швидко розтираємо вінчиком. Коли борошно почне збиратися в комочки, невеликими порціями вливаємо молоко, постійно перемішуючи вінчиком. Молоко вливаємо поступово, щоб не було комочків. Вливши все молоко, додаємо ще жирні вершки. З вершками буде смачніше, але їх можна замінити молоком. Додаємо до соусу сіль та перець і доводимо до кипіння.

Рецепт соковитого і ніжного минтая у соусі бешамель

У киплячий соус викладаємо нарізану на порційні шматки рибу. Тушкуємо рибу в соусі на мінімальному вогні. Через 5 хвилин додаємо до риби дрібно нарізаний кріп або петрушку, вичавлюємо часник і додаємо трішки натертої лимонної цедри.

Рецепт соковитого і ніжного минтая у соусі бешамель

Дуже акуратно розмішуємо, щоб не пошкодити структуру риби. Даємо рибі протушкуватися на повільному вогні ще пару хвилин і вимикаємо.

Риба у соусі бешамель готова. Вона неймовірно ніжна і соковита. Подавайте таку рибу разом з овочевими салатами, а також з гарніром з картоплі, чи рису.

Смачного!