Курячі тюфтельки роблю одразу на суп, і на друге з підливкою: рецепт на сковороді чи духовці. Тануть в роті

Тюфтельки у вершковому соусі виходять м'якими й дуже смачними. Тож неодмінно припадуть до вподоби не лише дорослим членам родини, але й малюкам. Спробуйте!

Тюфтельки за цим рецептом виходять дуже ніжними завдяки вершкам. Звісно, можна додати купу різних спецій, але краще не робити цього. Нехай радують насиченим вершковим смаком усіх домашніх.

Вам знадобиться:

  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 500 г фаршу;
  • 150 г рису;
  • 200 мл вершків;
  • 100 мл води;
  • сіль, чорний мелений перець.
Курячі тюфтельки з вершковим соусом на сковорідці

Обчистьте, вимийте та висушіть величеньку морквину. Натріть її на тертушці з великими отворами. Цибулину теж обчистьте й наріжте дрібними кубиками. Поставте пательню на вогонь, щоб трішки прогрілася.

Курячі тюфтельки з вершковим соусом на сковорідці

Влийте в неї зовсім трішки олії й висипте цибулю. Вона має підсмажитися й стати прозорою. Додайте моркву й смажте ще 2 хвилини, час від часу перемішуючи.

Курячі тюфтельки з вершковим соусом на сковорідці

З’єднайте в мисочці фарш із будь-якого м’яса – курячого, свинячого, яловичого тощо – з відвареним рисом. Лопаткою перекладіть у фарш із рисом дві третини підсмажки. Решту залиште на сковорідці, заливши водою.

Курячі тюфтельки з вершковим соусом на сковорідці

Фарш поперчіть і посоліть. Ретельно перемішайте і починайте формувати тюфтельки. Викладайте їх на пательню. Коли зробите всі вироби, залийте вершками. Вершки бажано брати жирні – так буде набагато смачніше. Трішки підсоліть. Накрийте кришкою і тушіть на слабкому вогні 30 хвилин.

Час від часу кришку знімайте і поливайте тюфтельки зверху соусом, в якому вони тушаться. Готові вироби перекладіть на тарілку. Зверху полийте вершками зі сковорідки. Можете кликати рідню на вечерю.