Салат “Сніжинка”: пухкий та білий, наче перший сніг. Неймовірно простий та по-справжньому новорічний

Сполучення простих продуктів та гарний вигляд салату "Сніжинка" роблять його відмінним вибором для новорічного столу, приносячи радість не лише смаковим відчуттям, а й естетичним задоволенням.

Салат “Сніжинка” — це легка і смачна новорічна страва, що вражає своєю простотою та елегантністю. Саме за білосніжний колір верхнього шару так його й назвали. І хоча на багатьох столах він з’являється не один раз на рік, його актуальність, зі зрозумілих причин, напередодні Нового року та Різдва зростає в рази.

Інгредієнти обираються за якістю та свіжістю, надаючи салату особливий смак. Майонез використовується для з’єднання інгредієнтів та надання салату ніжності. Готується все швидко, тому він стане лише одним з багатьох салатів у вашому меню.

Втім, все своєю чергою.

Інгредієнти

  • Куряче філе (грудка) 2 штуки
  • Кукурудза консервована 0,5 банки
  • Сир твердий 150 г
  • Огірок свіжий 1-2 штуки
  • Яйця 6 штук
  • Майонез 200 г

Приготування

Новорічний салат Сніжинка
  1. Для надання кращого смаку, рекомендуємо підсолену курячу грудку не відварювати, а запекти у духовці при t 200° протягом 30 хвилин у фользі або без неї.
  2. Готову грудку наріжте дрібними кубиками та покладіть у посуд.
  3. Твердий сир натріть на дрібній терці
  4. Огірок поріжте на маленькі кубики.
  5. Яйця відваріть круто, але так, щоб вони не посиніли (від моменту закипання протягом 11 хвилин), а потім відділіть жовтки від білків. Жовтки відкладіть цілими, а білки натріть на дрібній терці.
  6. Покладіть кулінарне кільце на сервірувальне блюдо та першим шаром викладіть рівномірно шматочки курячої грудки. Нанесіть майонезну сітку й ложкою розрівняйте та ущільніть поверхню. Наступним шаром розкладіть кукурудзу і так само майонез, потім — сир з майонезом, огірки з ним же, далі — розкришіть жовтки. Знов ложкою потрібно все ущільнити й, на останок засипте яєчними білками.
  7.  Прикрасьте зеленню та оливками.
Новорічний салат Сніжинка