Свинина, запечена у духовці: краще шашлику та м’яса по-французьки, тому що секрет — в огірковому розсолі

Для того, щоб смачно приготувати свинину, ми пропонуємо використати замість маринаду огірковий розсіл. Цей простий маринад зробить свинину м'якою та насиченою.

Саме простотою приготування та невибагливими продуктами приваблює домашніх кулінарів цей рецепт. Втім, страва має досить показний вигляд, тому її не соромно подати на будь-який святковий стіл. Цей рецепт свинини у духовці нічим не поступиться знаменитому м’ясу по-французьки.

Для приготування свинини вам знадобиться духовка, заздалегідь розігріта до температури 200° та деко, застелене пергаментом.

Продукти

  • Свиняча корейка 6 шматків товщиною 1-2 см
  • Розсіл солених огірків
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
  • Помідор 1 штука
  • Сир твердий 100-200 г
  • Сіль та чорний молотий перець на ваш смак
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування

Свинина, запечена у духовці
  1. Помийте та обсушіть свинячу корейку. Цибулю наріжте на пів кільця та покладіть їх у миску, а зверху на неї викладіть шматки свинини. Залийте їх огірковим розсолом та залиште у холодильнику мінімум на 2 години.
  2. Після того зцідіть розсіл. Цибулю розкладіть на підготовлене деко та відправте у духовку на декілька хвилин для того, щоб підсушити цибулю.
  3. Корейку обсушіть паперовим рушником, змастіть олією та злегка підсоліть й поперчіть.
  4. У пательню налийте олію й добре її розігрійте. Потім покладіть туди шматочки м’яса та обсмажте їх по 1 хвилині з кожного боку до створення рум’яної скоринки.
  5. Помідор наріжте кружечками. Сир натріть на великій терці.
  6. Тепер цибулю на деко розкладіть на 6 порцій. Зверху викладіть обсмажене м’ясо. На нього покладіть по 1 кружечку помідора. На помідор насипте приблизно по 1 столовій ложці сиру.
  7. Знову відправте деко у духовку на час, поки не розплавиться сир.
  8. Подавайте зі свіжою зеленню.