Дуже швидка смакота родом з дитинства: пісочні тістечка зі смородиновим джемом готую щонеділі до чаю та кави

Дехто пам'ятає ті часи, коли такі тістечка та їм подібні продавали в магазинах та кафешках. Але зараз за цим рецептом, який ми пропонуємо, можна самим готувати цю просту, але смачну випічку.

До того ж ви зможете обирати для начинки свій улюблений джем, робити тістечка більше або менше солодкими. Процес приготування тіста займає мало часу, а на випікання піде буквально 10-13 хвилин. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до температури 200° та підготувати деко, застеливши його пергаментом. Доречно також при приготуванні використовувати міксер.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 180 г
  • Яйця 1 штука
  • Цукор 130 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Ванілін 1,5 г
  • Борошно 310 г
  • Варення або джем, або повидло 350 г

Приготування

Пісочні тістечка зі смородиновим джемом
  1. У миску просійте борошно та розпушувач. Перемішайте ці сухі інгредієнти між собою.
  2. У окремому посуді за допомогою міксера поєднайте м’яке вершкове масло з цукром, сіллю та ваніліном. Збивайте протягом 3 хвилин поки маса не стане білою та однорідною. Після того вбийте яйце та продовжуйте працювати міксером.
  3. Поступово вводьте борошно з розпушувачем. Замість міксера використовуйте спочатку лопатку, а потім замісіть тісто руками.
  4. Далі на робочу поверхню покладіть пергамент з дека та качалкою розкачайте на ньому пласт за розміром дека товщиною 5 мм.
  5. Тепер покладіть пергамент з тістом на деко та проколіть всю площу виделкою. Після того відправте деко у духовку на 10-13 хвилин.
  6. Коли корж буде готовим, поки він гарячий обріжте ножем нерівні краї, а сам корж розріжте навпіл. Обрізки розкришіть.
  7. На одну половину рівномірно розкладіть джем та розрівняйте поверхню. Накрийте другою половиною й так само намажте джемом. Зверху посипте крихтою. Якщо вам не вистачає солодкості, то можете посипати поверхню цукровою пудрою.
  8. Наріжте виріб на квадрати та подавайте тістечка на стіл.