Гості подумали, що це торт, а це – шуба: рецепт салату “Оселедець під шубою” з незвичайною подачею за 15 хв

Такий простий салат як Оселедець під шубою можна подати у незвичайному і дуже красивому форматі. На вигляд салат буде нагадувати торт, а за смаком він буде більш ніжним та делікатним.

Оселедець під шубою – незмінна класика, салат, які люблять і готують майже всі. Та Шуба вже давно не асоціюється зі святковою стравою. Це щось більш буденне і звичне. Спробуйте приготувати цей салат по-новому і здивуйте гостей оригінальною подачею. Така Шуба виходить не лише ефектною на вигляд, а й більш ніжною за смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • буряк – 470 г;
  • картопля – 300 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • майонез – 250 г;
  • філе оселедця – 170 г;
  • желатин – 15 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю, буряк та моркву потрібно відварити, не очищуючи, у підсоленій воді до готовності і охолодити. Яйця відварюємо вкуруту і охолоджуємо.

У невелику ємність всипаємо желатин і заливаємо холодною водою. Перемішуємо і залишаємо набухатись.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і, за бажанням, його можна замаринувати. Додайте чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру і кілька столових ложок оцту. Долийте водою, щоб пойняло цибулю.

Роз’ємне кільце діаметром 16 см встановлюємо на плоску тарілку. Першим шаром у форму викладаємо натерту на крупній тертці відварену картоплю. Змащуємо тонким шаром майонезу.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Другим шаром викладаємо нарізане кубиком філе оселедця, а на нього – мариновану цибулю. Змащуємо цей шар майонезом. Далі натираємо яйця на крупну тертку і викладаємо наступним шаром. Яйця злегка присолюємо і змащуємо майонезом. Останнім шаром викладаємо натерту на крупній тертці моркву, присолюємо її і змащуємо майонезом.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Накриваємо салат плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину для стабілізації.

За допомогою блендера збиваємо варений буряк до стану однорідного пюре. Додаємо до нього дрібку солі і 150 грам майонезу. Збиваємо ще раз блендером.

Замочений желатин ставимо у мікрохвильовку на 20 секунд, щоб він розтопився. Тонкою цівкою вливаємо желатин у бурякову масу, постійно її помішуючи.

Виймаємо салат з холодильника і акуратно знімаємо кондитерське кільце. Миємо кільце і знову встановлюємо його на тарілку, збільшивши його діаметр до 18 см. Заливаємо салат буряковим мусом і ставимо в холодильник годин на 5, до повного застигання.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Коли мус застигне, виймаємо салат з холодильника. Ножем прибираємо мус, який витік з-під форми. Акуратно ножем відділяємо мус від стінок форми і знімаємо кондитерське кільце.

Салат прикрашаємо за власним бажанням.