Тепер я вчу свекруху готувати: “Оселедець” з товстолобика. Мариную так, що немає присмаку сирої риби

Цей неймовірний рецепт обов'язково потрібно втілити у Новий рік. Розповідаємо, як приготувати товстолобика по-особливому – так, аби він за смаком нагадував ніжного й ароматного оселедця.

Риба товстолоб є бюджетним варіантом для будь-якого випадку – чи звичайна вечеря, чи святкове застілля. Втім, багато господарок відмовляються від придбання такої закуски, адже, на їхню думку, товстолоб часто має неприємний аромат і дивний присмак. Втім, уся річ у неправильному маринаді. Ви легко можете приготувати смачнющу закуску до свого святкового столу, якщо будете знати декілька простих порад.

Кулінари розповіли, як правильно приготувати товстолоб у маринаді, щоб він був, як оселедець
Кулінари розповіли, як правильно приготувати товстолоб у маринаді, щоб він був, як оселедець

Інгредієнти:

  • 2 кілограми очищеної риби;
  • 200 грамів солі;
  • 1 склянка оцту;
  • Пів склянки цукру;
  • 1 літр води;
  • Коріандр чорний;
  • Перець горошком;
  • Духмяний перець;
  • Олія.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно обробити та підготувати до маринування рибу. Кожну тушку ретельно промийте під водою, очистьте від нутрощів і голови. До слова, голову та хребет можете не викидати – з них вийде неймовірно смачна юшка. Наступним кроком рибу потрібно розрізати вздовж та дістати хребет. Наріжте товстолобика на невеликі шматки товщиною до двох сантиметрів.

Тепер беріться до приготування маринаду для риби. У каструлю налийте воду, додайте туди сіль, цукор та оцет. Поставте маринад на вогонь та закип’ятіть. Щойно вода почне кипіти, вимкніть вогонь і приберіть каструлю з плити. Почекайте, поки маринад не охолоне повністю. Тим часом нарізану рибу розкладіть у лотки або будь-яку іншу зручну місткість. Залийте рибу маринадом, зверху поставте тарілку або кришку від лотка. Придавіть її, аби товстолоб був повністю в маринаді.

Кулінари розповіли, як правильно приготувати товстолоб у маринаді, щоб він був, як оселедець
Кулінари розповіли, як правильно приготувати товстолоб у маринаді, щоб він був, як оселедець

Поставте лотки з рибою у холодильник – товстолоб повинен маринуватись щонайменше декілька діб. Коли закуска приготується, обсушіть кожен шматок риби паперовими рушниками, а потім перекладіть її у сухий лоток. Додайте туди улюблені спеції та олію і куштуйте. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.