Неймовірні булочки з сирною начинкою тепер моя улюблена випічка на вихідні: задоволені і їдоки, і кухар

Цей досить відомий рецепт підкорив мільйони сердець та шлунків. Такі булочки варто готувати якомога частіше, бо вони доречні у дорогу або на перекус на роботі чи на заняттях.

Продукти, що потрібні для створення булочок прості та доступні.

Окрім них вам знадобиться деко, застелене пергаментом, та духовка, попередньо розігріта до температури 180°.

Інгредієнти та приготування

  • 200 мл теплої води
  • 200 мл теплого молока
  • 1 столова ложка цукру
  • 8 г сухих дріжджів

Все добре перемішайте. Накрийте кухонним рушником і відставте на 5 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Знову перемішайте.

  • 2 яйця
  • 150 мл рослинної олії
  • 500 г пшеничного борошна, просіяного крізь сито
  • 1 чайна ложка солі

Все перемішайте та додайте ще 250 г пшеничного борошна. Тепер замісіть тісто разом з дріжджами, що вже підійшли. Добре вимісіть та сформуйте з тіста кулю. Покладіть у миску, змащену рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте тісто в тепле місце для підйому на 1 годину. Після того як тісто добре піднялося, знову вимісіть його, а тоді розділіть  на 4 частини, сформувавши з кожної кульку. Залиште тісто, на робочій поверхні, накривши плівкою або рушником, на 10-15 хвилин. Посипте стіл борошном. Розкачайте тісто товщиною 1,5-2 мм. Змастіть поверхню маслом. Зверху викласти друге розкачане тісто такого ж розміру. Змастіть поверхню маслом. Згорніть у рулет та викладіть на деко, накривши плівкою. зробіть те саме з другою парою кульок. Деко поставте у холодильник на 30 хвилин.

Для начинки:

Змішайте 400 г сиру, 2 столові ложки сиру Рекотта, свіжа нарізану петрушку. Добре перемішайте та розділіть на 20 часток.

Далі тісто з холодильника також розділіть на 20 часток, кожну з яких розкачайте у коржик діаметром 18 см. На край такого коржика покладіть начинку, загорніть його спочатку у рулет, а потім сформуйте з нього равлика. Покладіть готові булочки на деко та змастіть пензликом збитим жовтком, змішаним з молоком.

Відправте деко з виробами у духовку на 25-30 хвилин.

Булочки з сирною начинкою