Залишки майонезу після свят пускаю на печиво “Ніжність”: воно аж тане в роті. Смачніше, ніж у магазині

Печиво "Ніжність" готується дуже просто з доволі доступних інгредієнтів. Ніхто ніколи не здогадається, що ви замісили тісто на майонезі. Смак виходить ідеальний. А часу знадобиться небагато.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 1 скл. цукру;
  • 250 мл майонезу;
  • 3 скл. борошна;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож. лимонного соку;
  • 0,5 ч.лож. ваніліну.
Печиво ніжність на майонезі

Яйце розбийте в глибоку мисочку. Збийте вінчиком до однорідності. Всипте цукор і розітріть суміш ложкою. Додайте майонез. Брати можна будь-який. Звісно, якщо є вільний час, найкращий варіант – зробити домашній.

Печиво ніжність на майонезі

Погасіть соду в ложці лимонним соком, вичавивши його зі шматочка цитруса. Додайте в тісто. Ретельно перемішайте. Всипте ванілін. Починайте потроху додавати просіяне борошно, постійно перемішуючи.

Печиво ніжність на майонезі

Замісіть круте тісто. Затягніть мисочку з тістом харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Тим часом увімкніть духовку на 180 градусів, щоб прогрілася. Притрусіть стіл борошном. Викладіть тісто. Ще трішки вимісіть.

Печиво ніжність на майонезі

Скалку притрусіть борошном і починайте розкачувати ковбик. Корж має бути завтовшки 5 мм. Надто тонко розкачувати не потрібно. Виріжте кружальця за допомогою формочки. Деко вистеліть пергаментним папером. Викладіть кружальця, роблячи відступи.

Поставте в духовку й випікайте 15 хвилин. Допоки печеться перша партія печива, зберіть обрізки тіста, розкачайте і знову виріжте кружальця. Діставши деко з духовки, перекладіть готове печиво “Ніжність” на тарілку. Деко вистеліть новим аркушем для випікання, викладіть ще одну порцію і поставте до духовки. Печиво на майонезі чудово зберігається у холодильнику. Та навряд чи це знадобиться, бо домашні швидко з’їдять смаколик.