Домашній хліб “по-сербськи”: не нарізається, а сам розпадається на слайси. Оригінальний спосіб приготування

Б'ємось об заклад, що такого смачного хлібу ви ніколи в житті не куштували. Він настільки ароматний, що куштувати його хочеться постійно та без перерв.

Хліб – одна з найпопулярніших страв на столах чималої кількості людей. Комусь більше подобається білий, хтось воліє куштувати темний. Хай там як, але хоча б раз варто спробувати цей простий, але такий вдалий рецепт апетитної випічки по-сербськи. Такий хліб не потрібно нарізати на порції – він розпадається на шматочки самостійно. Отже, хутчіше берімося до приготування страви.

Кулінари поділились простим рецептом смачного хлібу по-сербськи, який розпадається на порції

Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • Пів чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 3 склянки борошна;
  • 100 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно злегка підігріти молоко. У теплу рідину додайте цукор, сіль, дріжджі та чайну ложку борошна. Добре перемішайте все до однорідності та залиште отриману суміш у кімнаті на 10-15 хвилин. Коли вона почне пінитись, висипте решту просіяного борошна та замісіть тісто. Готове тісто не повинне бути дуже пружним, а також має бути злегка м’якшим, ніж звичайне дріжджове.

Почніть формувати хліб одразу – не залишайте тісто підніматись. Розділіть кулю на 12 рівних частин і сформуйте з них кульки. З кожної кульки зробіть коржі, товщина яких складатиме не більш як сантиметр. Розтопіть вершкове масло. Кожен коржик потрібно занурити в масло, аби воно добре покрило його. Викладіть коржі з тіста у форму для випікання, накладаючи їх один на одного. Тепер накрийте форму плівкою або рушником і залиште тісто підніматись. Достатньо буде 20 хвилин.

Випікайте хліб у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 30 хвилин.

Кулінари поділились простим рецептом смачного хлібу по-сербськи, який розпадається на порції

Ваш ароматний хліб готовий. Подавайте його до столу гарячим, коли щойно приготували. Так він залишається м’яким та ароматним, а його ніжна текстура буквально тане в роті. Смачного!