Домашнє печиво за маминим рецептом тепер печу своїм малюкам: смак, родом з дитинства, передається у спадок

Вигадувати кращі смаколики для дітлахів вам не знадобиться. якщо скористуєтеся цим рецептом. Ви будете задоволені тим, як просто приготувати їх, а ваші дітки їхнім смаком та ароматом.

Рецепт, який ми пропонуємо є базовим, тому ви, зрозуміло, можете доповнювати його згідно зі своїми смаками та фантазією. Для того, щоб урізноманітнити печиво, візьміть спеціальні форми для вирізання: зірочку, сердечко, місяць й таке інше. Розмір формочок обирайте самі. Для цього підійдуть навіть мініатюрні.

Вам також потрібно розігріти духовку до температури 180°, підготувати деко, застеливши його пергаментом. А ще не зайвим буде для замішування тіста міксер.

Інгредієнти

  • Борошно 470-500 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Яйця 2 штуки
  • Сметана жирністю не менше 20% 50 г
  • Розпушувач 1 столова ложка
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра для посипання виробів

Приготування

Домашнє печиво за простим рецептом
  1. Одразу зауважимо, що масло повинно бути розм’якшеним, а інші продукти — кімнатної температури.
  2. Отже, спочатку у миску розбийте яйця, а потім до них покладіть цукор і міксером збийте так, щоб цукор максимально розчинився. Потім додайте сметану й ванільний екстракт і також все перемішайте.
  3. Окремо просійте борошно з розпушувачем, щоб вони добре перемішалися, а тоді всипайте цю суміш, поступово замішуючи, у рідку масу.
  4. Таким чином ви отримаєте тісто, яке потрібно покласти у плівку та відправити на 1 годину у холодильник.
  5. Після того, вийміть тісто та скалкою розкачайте на робочій поверхні, присипаній борошном, у пласт товщиною приблизно 5 мм. Далі виріжте формочками печиво й розкладіть його на деко та відправте у духовку на 20 хвилин.
  6. Готове печиво посипте цукровою пудрою, частуйте близьких та насолоджуйтесь смаком.