З рецептом впорався навіть мій чоловік-шахтар. Бюджетна випічка з яблук: потрібні всього 3 інгредієнта

Слойка з яблуками – дуже проста, але неймовірно смачна домашня випічка до чаю. Приготувати такі слойки зможе навіть дитина, а смак виходить божественним.

Випічка з яблуками – одна з найпопулярніших в Україні. По-перше, яблука – бюджетний і смачний фрукт, який доступний цілий рік. По-друге, яблука ідеально підходять для випічки, їхня текстура, смак і аромат дозволяють робити з ними неймовірно смачні десерти.

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких смачною випічкою з яблуками, але стояти довго біля плити не хочете, приготуйте ці неймовірно смачні слойки. Тісто для цих пиріжків можна купити у будь-якому магазині, а начинка готується елементарно.

Необхідні інгредієнти:

  • листкове тісто – 700 г;
  • яблука – 600 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • кориця мелена – 0,5 ч.л;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • куряче яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо яблучну начинку. Яблука очищати від шкірки не потрібно. Нарізаємо яблука невеликими кубиками. Використовуйте ароматні яблука, які мають кисло-солодкий смак.

Нарізані яблука перекладаємо у миску, додаємо цукор, корицю і крохмаль. Все ретельно перемішуємо, щоб цукор, кориця та крохмаль ретельно розприділилися. На пательню кладемо шматочок масла, розтоплюємо його і викладаємо підготовлені яблука. Тушкуємо яблук 7-10 хвилин до випаровування всієї вологи. Начинка готова.

Рецепт смачних і соковитих слойок з яблуками

Дріжджове листкове тісто розморожуємо. Розрізаємо кожен пласт тіста на 5 шматочків. Розкачуємо тісто, щоб воно збільшилося у 2 рази. Дуже тонко розкачувати не потрібно. Робимо 4-5 розрізи на одній половині тіста. З іншою сторони викладаємо 2-3 ложки начинки і накриваємо іншою частиною тіста.

Рецепт смачних і соковитих слойок з яблуками

Ретельно защіпуємо. Так робимо зі всім тістом.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо слойки. Змащуємо пиріжечки збитим жовтком і ставимо у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Готові слойки за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!