Розкриваю секрет ідеально м’якого дріжджового тіста на пиріжки: і біляші з ним вийдуть суперові. Як хмаринка

Для приготування смачної випічки потрібно знати рецепт вдалого тіста – ідеального та м'якого. Ділимось секретами, як зробити чудову основу для смачних пиріжків і біляшів.

Такий геніальний рецепт точно стане у пригоді для тих, хто часто готує домашню випічку. Вам не потрібно витрачати багато часу на те, щоб зробити ідеальне та м’яке тісто, достатньо приділити цьому заняттю всього лише буквально декілька хвилин. З таким тістом легко та приємно працювати, воно просто піддається будь-яким маніпуляціям. Все, що потрібно від вас – це вигадати смачну начинку. Отже, берімося до справи!

Кулінари поділились секретним рецептом смачного дріжджового тіста на пиріжки та біляші

Інгредієнти:

  • 1 склянка теплого молока;
  • 2 ч. ложки сухих дріжджів;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 1/3 чашки розтопленого масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 3-4 склянки пшеничного борошна.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього в окремій мисці змішайте тепле молоко та сухі дріждж. Наступним кроком додайте в отриману суміш чайну ложку цукру та добре перемішайте все. Залиште у спокої опару, доки дріжджі не активізуються та не почнуть пінитись. Тоді на основі отриманої суміші можете починати готувати тісто.

Додавайте просіяне борошно поступово, постійно помішуючи, до того моменту, поки тісто не стане еластичним та не припинить липнути до рук. Перекладіть тісто на злегка присипану борошном робочу поверхню та продовжуйте його замішувати протягом 5-7 хвилин, доки воно не стане гладким та еластичним.

Накрийте миску серветкою або рушником і залиште тісто на 1-1,5 години, доки воно не подвоїться в об’ємі. Після цього ви можете розкачати тісто та братись до приготування тіста.

Кулінари поділились секретним рецептом смачного дріжджового тіста на пиріжки та біляші

З готового тіста можете починати готувати улюблені пиріжки та біляші. Начинку обирайте на власний смак – із такою основою ви легко зможете випекти будь-яку смакоту. Зберігайте собі цей рецепт та обов’язково втілюйте його у життя. Смачного!