Після свят готую дієтичні курячі котлетки: соковиті і смачніші за смажені. Рецепт нежирного фаршу на котлети

Курячі котлетки за цим рецептом підійдуть для дієтичного та дитячого харчування. Вони виходять не лише корисними, а й смачними і соковитими.

Котлети – дуже смачна страва, але не зовсім корисна. Зазвичай котлети смажать у великій кількості олії і назвати їх дієтичними точно не можна. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров’я, краще відмовитися від смажених продуктів. Спробуйте приготувати котлети у духовці. Вони виходять дуже ніжними, соковити і дуже смачними.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш курячий – 1 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • манка – 2 ст.л;
  • кріп – 1 пучок;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для того, щоб бути впевненим у складі фаршу, краще готувати його самому, а не купувати вже готовий. Для приготування фаршу використовуйте філе, а також м’ясо зі стегна курки. До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю. Якщо ви не любите яскравий смак цибулі, перед додаванням у фарш її можна підсмажити. Також у фарш додаємо дрібно подрібнений кріп.  Додаємо сіль, перець, улюблені спеції і манку. Все ретельно перемішуємо і залишаємо фарш на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

Рецепт дієтичних курячих котлет у духовці
Рецепт дієтичних курячих котлет у духовці

Беремо деко і застеляємо його пергаментним папером. Змащуємо його олією. Формуємо з фаршу котлети і викладаємо на деко. Для того, щоб котлети краще ліпилися, вмочаємо руки у холодну воду.

Рецепт дієтичних курячих котлет у духовці
Рецепт дієтичних курячих котлет у духовці

Ставимо деко з котлетами у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Котлетки готові. Подаємо їх разом з різноманітними гарнірами або свіжими салатами. Також можна приготувати до цих котлет смачний і корисний соус. Для цього змішайте сметану або грецький йогурт з видавленим зубчиком часнику, подрібненим солоним огірком і зеленню. Додайте до соусу сіль та перець і перемішайте. Такий соус ідеально поєднується з курячими котлетками.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.