Якщо гості неочікувано завітали, порадуйте їх віденським печивом: готується на раз-два, на смак – ідеально

Рецепт цього популярного печива багатьом дорослим людям відом ще з дитинства, коли мами, відпрацювавши день на роботі, ввечері пекли нашвидкуруч смаколик до чаю.

Не втратив він своєї популярності й зараз, бо у більшості сучасних мам також не вистачає часу на кулінарні шедеври, а побалувати домашньою випічкою дітлахів все ж таки хочеться. Ось тут на допомогу й приходить саме цей рецепт швидкого віденського печива на соді.

Інгредієнти, як ви здогадалися, прості й доступні, але окрім них вам знадобиться деко, застелене пергаментом, та духовка, заздалегідь розігріта до температури 200°C.

Інгредієнти

  • Яйця курячі середнього розміру 3 штуки
  • Маргарин вершковий або масло 150 г (розтоплене)
  • Пшеничне борошно 3 склянки об’ємом 200 мл
  • Цукор 200 г
  • Гашена оцтом сода 0,5 чайної ложки
  • Варення густе або джем 1-1,5 склянки

Приготування

Віденське печиво на соді
  1. Оскільки для приготування начинки практично нічого на потрібно робити, то головне — це приготувати тісто. Для цього спочатку у зручному посуді збийте вінчиком яйця з цукром так, щоб цукор майже розчинився, а потім влийте розтоплене масло та додайте гашену оцтом соду. Знову все збийте.
  2. Окремо просійте борошно, а потім всипайте його поступово порціями у яєчно-масляну суміш й замішуйте тісто спочатку лопаткою, а потім руками на робочій поверхні, присипаній борошном.
  3. Коли тісто стане гладеньким та еластичним, розділіть його на 2 частини. 1/3 частину загорніть у плівку та покладіть у морозильник на 30 хвилин.
  4. 2/3 частини тіста розкачайте у прямокутний пласт товщиною до 1 см та покладіть на підготовлене деко.
  5. Рівномірно на всю поверхню нанесіть варення, а потім зверху натріть на великій терці частину тіста з морозилки. Цей шар повинен бути рівномірним та досить щільним.
  6. Тепер відправте деко у духовку на 30 хвилин.
  7. Готовий виріб дістаньте з духовки та поріжте на невеликі прямокутники у вигляді печива.