Цей салат з буряка за 5 хвилин подаю як 2 в одному: і намазка на хліб, і гарнір. Вінегрет просто відпочиває

Салат із буряка з чорносливом та волоськими горіхами підходить не лише для буднів, але й на святковому столі посяде почесне місце. Готується все дуже швидко, а смак страва має доволі вишуканий.

Вам знадобиться:

  • 400 г буряка;
  • 100 г чорносливу;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.

Для заправки:

  • 3 ст.лож. майонезу;
  • 2 ст.лож. сметани.
Салат із буряка з чорносливом та горішками

Буряк ретельно вимийте зі щіткою, обсушіть. Загорніть у фольгу. Поставте до духовки. Шафу розігрійте до 180 градусів. Випікайте буряк годину. Якщо буряк великий, можливо, знадобиться трішки більше часу – до півтори години. Коли плід легко протикатиметься ножем, значить, уже готовий.

Салат із буряка з чорносливом та горішками

Дайте буряку прохолонути. Після цього обчистьте та натріть на тертушці з великими отворами. Чорнослив промийте, дайте обсохнути, наріжте дрібними шматочками. Горіхи дрібно поріжте ножем.

Салат із буряка з чорносливом та горішками

Підготуйте заправку. В мисочці змішайте сметану та майонез. Ретельно перемішайте. Зубці часнику обчистьте й пропустіть крізь прес. У салатнику з’єднайте буряк, чорнослив, горіхи та часник. Посоліть і поперчіть.

Полийте салат заправкою. Ретельно перемішайте. Можете подавати у салатнику в будень. На свято на блюдо викладіть вимиті та висушене листя салату. Поставте кулінарне кільце. Заповніть його салатом із буряка. Поставте на пів години до холодильника.

Салат із буряка з чорносливом та горішками

Після цього кільце обережно зніміть, а зверху страву прикрасьте букетиком із салату та шматочками або половинками горіхів. Якщо готуєте страву не на родинну вечерю, а на святковий стіл, можете прикрасити верх трояндочками, вирізаними з буряка.

Також за бажанням можете додати куряче філе. Його запечіть у фользі в духовці разом із буряком. Достатньо буде витримати 30-40 хвилин. Так салат перетвориться із закуски в основну страву.