Підсіла на картоплю за цим рецептом: мінімум інгредієнтів, максимум задоволення. Ця запіканка завжди вдала

Картопляна запіканка за цим рецептом виходить неймовірно ніжною і має приємний вершковий смак та сирну скоринку. Така страва стане відмінним гарніром на святковому столі.

Картопля – овоч, який в Україні споживають у найбільшій кількості. Її навіть називають другим хлібом. Картоплю варять, смажать, запікають, використовують в якості начинки для вареників, чи пирогів, а також основою для супів. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт запіканки із картоплі. Ця страва має ще назву “картопляний гратен”. Готується запіканка просто, а смак у неї виходить неперевершеним.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • вершки (20-30% жирності) – 300 мл;
  • твердий сир – 200 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькими ломтиками товщиною 1-2 мм. Відразу перекладаємо картоплю у форму для запікання. Для цього рецепту краще обирати картоплю таких сортів, які добре розварюються.

Рецепт ніжної вершкової картопляної запіканки у духовці

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і перекладаємо до картоплі. Додаємо сіль, перець та улюблені спеції. Перемішуємо. Ідеально підійдуть мускатний горіх, прованські трави або вже готові суміші спецій до картоплі.

Заливаємо картоплю вершками. Краще брати ті, що жирніші, і засипаємо натертим твердим сиром.

Рецепт ніжної вершкової картопляної запіканки у духовці

Накриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту духовку при температурі 180 градусів випікатися до готовності. За 15 хвилин до кінця випікання, фольгу знімаємо і даємо сирній скоринці зарум’янитися.

Подаємо запіканку до столу гарячою. Вона ідеально смакує з доповнення у вигляді м’яса, чи риби, а також зі свіжими салатами. Також така запіканка буде ідеальним варіантом гарніру на святковий стіл.

Страва виходить неймовірно ніжною, вершковою і тане у роті.

Готуйте з задоволенням, смачного!