Трохи сиру, 3 яйця і ціла гора смакоти на сніданок: подаю зі сметанкою чи варенням. Мої просто в захваті

Пишні оладки на кисломолочному сирі – варіант ідеального сніданку. Вони швидко готуються, є досить поживними і при цьому неймовірно смачні. Такі оладки ідеально смакуються зі сметаною, чи джемом.

Кисломолочний сир може бути не лише начинкою для млинців, а й стати основним інгредієнтом для приготування оладок. Такі млинчики вирізняються тим, що виходять дуже ніжними, пухкими і повітряними. Готуються вони досить просто з доступних інгредієнтів.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 200 г;
  • яйця – 2 -3 шт;
  • цукор – 70-100 г;
  • кефір – 200 мл;
  • борошно – 170 г;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця (3 шт, якщо маленькі, або 2 великі), додаємо дрібку солі та цукор і все ретельно розтираємо вінчиком до однорідності. Туди ж вливаємо кефір і розмішуємо до однорідності. Також додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на пару хвилин, щоб пройшла реакція соди та кефіру. Оладки вийдуть ще пишнішими, якщо взяти не зовсім свіжий кефіри, а той, який дня 2-3 стоїть у холодильнику.

Кисломолочний сир розтираємо вилкою, щоб не було крупних грудочок. Перекладаємо сир до яєць з кефіром. Ретельно перемішуємо. Також додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Тісто виходить трішки густішим, ніж на класичні оладки.

Рецепт пишних і ніжних оладок на кисломолочному сирі до сніданку

Розігріваємо пательню і наливаємо небагато олії. Викладати оладки потрібно чайною ложкою, адже під час смаження вони добре збільшуються у розмірі. Смажити оладки треба на дуже маленькому вогні, щоб вони пропеклися. Смажимо з двох сторін до золотистості.

Рецепт пишних і ніжних оладок на кисломолочному сирі до сніданку

Готові оладки перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жар. Подаємо сирні оладки на стіл гарячими разом зі сметаною, медом, чи джемом. Вони входять неймовірно ніжними, пухкими і повітряними. Такі оладки сподобаються і дорослим і дітям.

Смачного!