Купую звичайне вершкове масло і роблю з нього пікантне зелене: на закуски, в пюре і просто так. Така смакота

Зелене масло прикрасить бутерброди й наситить їх незвичайним смаком. Воно не лише смачне та гарне на вигляд, але ще й корисне. Тож рекомендується не лише дорослим, але й дітям.

Вам знадобиться:

  • 130 г листя шпинату;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2-3 зубці часнику;
  • 1 дрібка солі.
Зелене вершкове масло для бутербродів

Щоб зробити зелене вершкове масло не обов’язково користуватися виключно шпинатом. Можете взяти будь-яку іншу зелень – кріп, петрушку тощо. Головне, щоб вона була не гіркою на смак.

Зелене вершкове масло для бутербродів

У шпинату відірвіть хвостики й відкиньте їх. Складіть листочки у миску з великою кількістю води. Ретельно промийте зелень, щоб не залишилося бруду та піщинок. Змініть воду тричі, щоб на зубах нічого не скрипіло.

Зелене вершкове масло для бутербродів

Перекладіть чисті листочки у друшляк, щоб вода витекла. Після цього перекладіть у мисочку. Залийте крутим окропом. Нехай настоїться 2-3 хвилини. Знову процідіть у друшляку.

Викладіть шпинат на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. Накрийте іншим рушником і промокніть. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно було кімнатної температури.

Зелене вершкове масло для бутербродів

Змішайте масло з листочками шпинату. Зубчики часнику обчистьте й пропустіть крізь прес. Додайте до маси. Зануреним блендером перетріть суміш, щоб стала однорідною. Пропарені зелені листочки дуже легко розминаються.

Візьміть 3 шматочки фольги, розділіть зелене масло на три порції, викладіть на фольгу і загорніть як цукерки. Так зручніше зберігати намазку. Тримайте в холодильнику 3-4 дні. Якщо готуєте для дітей, з хліба виріжте формочкою для печива ялинки, намастіть їх зеленим маслом і прикрасьте зернятками граната.