Бачили, скільки коштує Філадельфія?
А я роблю свою за копійки: заморожую звичайний кефір і отримую крем-сир

Рецепт крем-сиру із замороженого кефіру, який переплюне Філадельфію та інші сири. Зберігайте рецепт, щоб готувати смачний сир вдома та радувати родину смаколиками.

Крем-сир — це дійсно витвір кулінарного мистецтва, який завжди додає елегантності та смаку будь-якій страві. Його використовують як начинку для ролів, випічки з листкового тіста, для піци, салатів, авокадо-тостів та просто намазуючи на хліб як бутерброд. Найпопулярніший бренд крем-сиру — це звичайно Філадельфія. Проте ціни на магазинний сир трохи кусають гаманець.

Рецепт крем-сиру зі звичайного кефіру

Але є вихід! Саме такий особливий рецепт крем-сиру я пропоную вам сьогодні приготувати за нашим рецептом, в якому головним інгредієнтом виступає звичайний заморожений кефір, а неповторну свіжість додає лимонний сік. Просто, бюджетно, смачно!

Інгредієнти:

  • 1 літр замороженого кефіру найбільшої жирності
  • 2-3 столові ложки вершкового масла (за смаком)
  • 1/2 столова ложка солі
  • Сік з половини лимона

Приготування:

 

Рецепт смачного крем-сиру вдома замість Філадельфії
  1. Залиште кефір в пакеті заморожуватися в морозильній камері на ніч.
  2. Вийміть заморожений кефір з морозильної камери та викладіть його на марлю, розташовану над мискою. Залиште кефір розморожуватися протягом 8-10 годин у холодильнику. Марля допоможе відцідити зайву рідину, залишивши лише товстий йогуртовий згусток.
  3. Після повного розмороження перелийте кефір у велику миску, додайте вершкове масло та лимонний сік.
  4. За допомогою міксера вбийте масу до однорідності та досягнення консистенції крем-сиру. Додайте сіль за смаком та продовжуйте збивати.
  5. Готовий крем-сир перекладіть у чистий контейнер та зберігайте в холодильнику до вживання.

Цей особливий крем-сир зі змороженого кефіру та лимонним соком має неперевершений аромат та ніжний смак, які точно здивують ваші смакові рецептори. Використовуйте його як намазку на хліб, додавайте до салатів або використовуйте для приготування найсмачніших десертів, наприклад, як основу крему для тортів та пляцок. Цей рецепт створений для того, щоб додати вашим стравам нотку свіжості та аромату природи. Будьте впевнені, що ваша родина не відрізнить цей крем-сир з кефіру від Філадельфії, але ви збережете кошти в гаманці та порадуєте всю сімʼю смаколиками.