Цей салат раніше готували на кожне застілля. Удосконалила рецепт: б’є всі рекорди по швидкості приготування

Салат за цим рецептом досить простий, але дуже смачний. Його можна готувати, як на святковий стіл, так і на кожен день. Він виходить ситним, соковитим і пікантним.

Поєднання рису та риби є дуже вдалим і часто зустрічається у стравах. Пропонуємо до вашої уваги цікавий салат, в якому поєднуються ці 2 інгредієнти. Рецепт є досить старим, цей салат готують вже багато років в українських сім’ях. Раніше для цього салату використовували сардину в олії, та сучасні господині удосконалили рецепт і готують його з консервованим тунцем.

Необхідні інгредієнти:

  • тунець консервований – 200 г;
  • горошок консервований – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • рис варений – 2 ст.л;
  • зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок;
  • майонез – 2-3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Рис завчасно відварюємо до готовності в підсоленій воді. Рис можна обрати будь-який, на ваш смак: круглий, довгий, пропарений. Під час варіння рису, додайте в нього столову ложку оцту, тоді він вийде білосніжно білим.

Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо. Нарізаємо яйця кубиком і перекладаємо у салатник. Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) дрібно ріжемо і додаємо до яєць. Туди ж перекладаємо консервований зелений горошок, відварений рис і тунець.

Рецепт ситного і смачного салату з рибною консервою

Тунець обираємо не в олії, а у власному соці. Всю рідину потрібно злити, а рибу подрібнити на невеликі шматки.

Рецепт ситного і смачного салату з рибною консервою

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

Такий салат може замінити навіть основну страву. Він соковитий, ситний і багатий білком. А якщо замінити майонез на сметану, чи іншу низькокалорійну заправку, цей салат буде дієтичним і чудовим варіантом для обіду, чи вечері на схудненні.

Готовий салат подаємо до столу відразу, йому не потрібно настоюватися. Такий салат не потребує доповнення, тому його можна подати, як основну страву.

Готуйте з задоволенням, смачного!