Заправляю ним все поспіль: навчилася готувати дуже смачний заварний крем на кефірі без яєць. Універсальний

Багатьом здається, що робити заварний крем на кефірі – марна справа. Кисломолочний продукт неодмінно має розділитися на сир та сироватку. Натомість є рецепт, за яким все вийде у найкращому вигляді.

За цим рецептом заварний крем можна приготувати дуже швидко. Вийде він універсальним – підійде до будь-якої випічки. Натомість коштуватиме набагато дешевше, аніж сметанний чи вершковий. При цьому смакових якостей тортик не втратить.

Вам знадобиться:

  • 350 мл кефіру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 1 скл. цукру (неповна);
  • 10 г ванільного цукру.
Заварний крем із кефіру без яєць

З’єднайте у сотейнику з товстим дном білий та ванільний цукор. Перемішайте. Влийте кефір, але не весь, трішки залиште для розмішування з борошном. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Поставте на найслабший вогонь.

Заварний крем із кефіру без яєць

У склянку з рештками кефіру перекладіть просіяне борошно. Ретельно перемішайте. Додайте два черпачки розігрітої суміші, щоб маса стала більш рідкою. Вилийте борошняну мішанку в каструлю.

Заварний крем із кефіру без яєць

Робіть це дуже тоненькою цівкою, постійно перемішуючи вінчиком. Варіть крем, постійно помішуючи, допоки він не почне густішати. Відставте з плити й дайте суміші повністю охолонути.

Заварний крем із кефіру без яєць

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно встигло трішки розм’якнути. Збийте міксером. Масло має посвітлішати та збільшитися в об’ємі. Починайте потроху додавати заварну суміш. Щоразу ретельно збивайте, лише потім додавайте наступну порцію кефірної суміші.

Поставте крем у холодильник, щоб він став ще густішим. Обов’язково накрийте харчовою плівкою впритиск, щоб він не обвітрився. Тепер крем готовий для намащування тортів чи наповнювання тістечок.