Рецепт цього м’яса став хітом серед моїх друзів: всі просили рецепт, дуже вже смачно. І шашлика не хочеться

Для приготування такого апетитного м'яса не потрібно розпалювати мангал і стояти на вулиці, витрачаючи час і сили. Ділимось геніальним і простим рецептом.

Попри розповсюджену думку, приготувати апетитне м’ясо можливо без розпалювання мангала. Вам не потрібно витрачати цілий день на те, щоб посмажити шашлик, адже навіть у духовці у вас вийде настільки апетитне м’ясо, що гості ледве зможуть відрізнити його від звичайного шашлику на відкритому вогнищі. Ділимось нереально простим і надзвичайно смачним рецептом м’яса. Процес приготування займе мінімум часу.

Простий і дуже швидкий рецепт смачного м’яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг м’яса;
  • 1/4 склянки соєвого соусу;
  • 1/4 склянки оливкової олії;
  • 1/4 склянки бальзамічного оцту;
  • 2 столові ложки меду;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1 лимон, сік та цедра;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю.

Спосіб приготування:

Почніть з приготування маринаду. У мисці змішайте соєвий соус, оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, нарізаний часник, сік та цедру лимона, сіль та перець. Ретельно перемішайте, доки всі інгредієнти добре поєднаються. Покладіть м’ясо у велику миску або глибокий контейнер і залийте його підготовленим маринадом. Переконайтеся, що м’ясо повністю покрите маринадом. Накрийте контейнер плівкою або кришкою та залиште у холодильнику на мінімум 2-4 години, але найкраще на цілу ніч.

Перед приготуванням м’яса у духовці попередньо розігрійте її до 180°C. Дістаньте м’ясо з маринаду і перекладіть у рукав для запікання, який потрібно перекласти на деко для випікання, попередньо покрите пергаментним папером. Поставте м’ясо у розігріту духовку і готуйте протягом 1-1,5 години, залежно від товщини шматків м’яса. Після готовності дістаньте м’ясо з духовки, дайте йому трохи охолонути, а потім – наріжте на порції.

Простий і дуже швидкий рецепт смачного м’яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі

Подавайте таку страву разом із гарніром – наприклад, смажена або тушкована картопля ідеально підійдуть. Оскільки на смак м’ясо, приготоване у духовці, дійсно нагадує шашлик і виходить неймовірно соковитим, то його можна подавати разом зі свіжим вірменським лавашем – так воно буде смакувати набагато краще. Не забудьте доповнити м’ясо соусами. Смачного!