Випічка на сметані “на швидку руку”: користуюся рецептом уже років 10, не набридає. Тільки наповнення міняю

Таке печиво легко приготувати навіть на дачі за відсутності духовки та міксера. Печеться смаколик на сковорідці, а тісто замішується на сметані. На все про все піде не більш як 20 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. борошна;
  • 1 яєчний жовток;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 3 ст.лож. сметани;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож. оцту;
  • 0,25 ч.лож. солі.
Печиво на сковорідці за 20 хвилин

Смачне печиво на сметані можна приготувати нашвидкуруч усього за 20 хвилин. Задля цього розбийте яйце й акуратно відділіть білок від жовтка. Яєчний жовток перекладіть у глибоку мисочку. Всипте цукор, додайте сіль.

Печиво на сковорідці за 20 хвилин

До яйця додайте сметану й ретельно перемішайте масу, щоб стала однорідною. Влийте олію. Наберіть пів ложки соди й погасіть її оцтом. Щойно розпочнеться реакція гасіння соди, всипте її до решти інгредієнтів.

Борошно просійте й починайте потроху додавати до сметанно-яєчної маси. Спочатку перемішуйте силіконовою лопаткою. Коли тісто загустіє, беріться до вимішування руками.

Печиво на сковорідці за 20 хвилин

Розділіть тісто на шматочки завбільшки з волоський горіх. Розкачайте кульки, потім приплюскніть їх, щоб вийшли шайбочки. Можете стукнути зверху кулінарним молоточком, щоб на печиві з’явився візерунок. Або ж просто притисніть пальцями чи склянкою.

Печиво на сковорідці за 20 хвилин

Поставте пательню на вогонь. Олію чи інший жир додавати не треба. Печиво ідеально підсмажиться на сухій сковорідці. Головне, щоб вогонь був мінімальним, бо в іншому разі випічка підгорить. Коли один бік набуде рум’яності, переверніть на інший і теж підсмажте до готовності.

Щоб почаювати, можна не чекати, допоки печиво на сметані прохолоне. Його можна вживати теплим. Печиво на сковорідці виходить м’яким і ніжним. Якщо є формочки, можете робити не кружальця, а більш різноманітну випічку. До печива подавайте будь-яке варення чи джем.

Ще один цікавий рецепт печива можете піддивитися у відеоролику: