Беру кефір і стакан ягід. Готую так вже більше 15 років: бездоганний десерт і на свято, і на кожен день

Смачний, дієтичний і ніжний – саме таким виходить десерт за цим рецептом. Готується він за 5 хвилин з простих продуктів, а смак у нього виходить фантастичним.

Якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, але не можете відмовитись від десертів – цей рецепт для вас. Смачне, ніжне і повітряне суфле з кефіру і ягід сподобається дорослим і дітям. Їсти його можна навіть на ніч, адже в ньому дійсно мінімум калорій, а сам десерт виходить настільки смачним, що його можна готувати, як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • мед – 1 ст.л;
  • ягоди – 200 г;
  • желатин – 5-7 г;
  • вода – 30 мл.

Спосіб приготування:

Для цього десерту ви можете використати будь-які ягоди, які є у вас в холодильнику: полуниця, малина, смородина, ожина та інші. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.

Замість меду ви можете додати цукрову пудру, або інший підсолоджувач.

Для початку потрібно замочити желатин. Висипте його у невеличку піалку і залийте холодною водою та ретельно перемішайте. Залишаємо желатин набухати на 5-10 хвилин. Зверніть увагу, якщо ви хочете більш щільний десерт, візьміть 7 г желатину, а якщо більш ніжний – вистачить 5 г.

У глибоку миску вливаємо кефір і додаємо до нього мед. Якщо у вас мед не рідкий, прогрійте його в мікрохвильовці 10-15 хвилин. Також додаємо ягоди, якщо вони заморожені, то зарання їх потрібно повністю розморозити. Пробиваємо цю суміш погружним блендером до отриманні однорідної консистенції.

Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід
Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід

Набухший желатин розтоплюємо у мікрохвильовці, чи на водяній бані. Додаємо до желатину кілька ложок суміші з кефіру і ягід і перемішуємо, а вже потім цю желатинову масу виливаємо у суфле і ще раз добре пробиваємо все погружним блендером ще кілька хвилин. Має вийти однорідна маса з великою кількістю пухирців зверху. Далі швидко розливаємо цю масу по склянкам і ставимо в холодильник до застигання ( на 2 години).

Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід
Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід

Десерт виходить дуже ніжним, свіжим і легким.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.