В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Узбецька кухня – різноманітна й така яскрава, а тому починати ранок із такої страви завжди приємно. Чудовий настрій, відчуття ситості й комфорту забезпечені вам на цілий день, якщо ви приготуєте омлет зі свіжими овочами за цим простим рецептом.

Як приготувати смачний узбецький сніданок – омлет із додаванням свіжих томатів і перцю

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 помідор;
  • 50 г твердого сиру;
  • Сіль та перець;
  • 2 столові ложки олії.

Як приготувати:

Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте олію або вершкове масло. У мисці розбийте яйця та збийте їх разом із сіллю та перцем. Покладіть нарізаний болгарський перець у розігріту сковороду і обсмажте його протягом 2-3 хвилин, доки він не стане м’яким.

Додайте нарізаний помідор до перцю і готуйте разом ще 1-2 хвилини, поки помідори не стануть трішки м’якими. Рівномірно розподіліть збиті яйця по сковороді з перцем та помідорами. Розкиньте їх по всій площі пательні. Накрийте сковороду кришкою та готуйте омлет на помірному вогні протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки верх омлету не стане готовим.

Покладіть тертий сир на верхню частину майже готового омлету. Закрийте сковороду кришкою і готуйте страву ще протягом 1-2 хвилин або до тих пір, поки сир не розтане. За допомогою лопатки складіть омлет навпіл і перекладіть його на тарілку.

Як приготувати смачний узбецький сніданок – омлет із додаванням свіжих томатів і перцю

Готовий омлет подавайте одразу ж, поки він не встиг охолонути. Така страва сподобається не лише своїм оригінальним смаком, який дарують змішані свіжі овочі, але й виглядом. Яскравий та смачний сніданок – ось що створить весняний настрій у всієї родини. Смачного!