Спробувала такі деруни у ресторані, тепер готую вдома: беру картоплю, гриби та сир. Смажу одразу побільше

Безперечно, одна з найсмачніших страв з картоплі – це деруни. Варіантів приготування цієї страви безліч, але сьогодні хочу запропонувати вам рецепт розкішних дерунів з грибами та сиром.

Деруни – це класична страва з картоплі, яка завжди радує смаком любителів кулінарних витворів. Але що, якщо ми додамо до них гриби та сир, зробивши цю страву ще більш апетитною та неповторною? Погодьтеся, що цими інгредієнтами важко зіпсувати та без того смачну страву, а можна зробити тільки смачніше та оригінальніше.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Гриби печериці – 300 г
  • Цибуля – 2 шт
  • Сир твердий – 150 г
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 2-3 ст. ложки
  • Сіль та перець за смаком
  • Олія соняшникова для смаження

Приготування:

Як приготувати смачні деруни з грибами та сиром

Очистіть, промийте та натріть картоплю на тертці, дрібно наріжте або також натріть на крупній терці гриби та цибулю, теж саме слід зробити з сиром. З картоплі потрібно віджати зайву рідину, щоб деруни не розповзалися в процесі смаження.

У великій мисці об’єднайте терту картоплю, нарізані гриби, цибулю, тертий сир, яйця, сіль та перець. Добре перемішати, щоб усі складники рівномірно розподілилися. Далі по одній столовій ложці введіть борошно поки не утвориться консистенція сметани.

Деруни з грибами смакують всій родині

Розігрійте олію у сковороді на середньому вогні. Набирайте великою ложкою масу та на розігрітій сковороді формуйте деруни, які слід смажити до золотистого кольору з обох сторін, приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку. Подавати деруни потрібно гарячими, можливо з додаванням сметани або соусу за смаком.

Ці деруни з грибами та сиром не тільки смачні, але й надзвичайно поживні. Гриби додають неповторний аромат та смак, а сир робить їх ніжними та соковитими. Цей рецепт стане відмінним варіантом для сніданку, обіду чи вечері, а його унікальний смак точно прийдеться до вподоби всій вашій сім’ї.