Щоб від курячого філе не можна було відірватися, мариную м’ясо в меді: на аромат збігаються навіть сусіди

З медом можна робити не лише тортики, але й другі страви. Якщо запекти куряче філе з медом та гірчицею, вийде щось надзвичайно смачне й дуже ароматне. Спробуйте й не пошкодуєте.

Вам знадобиться:

  • 3 курячих філе;
  • 100 г меду;
  • 2 ст.лож. гірчиці;
  • 1 ст.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Куряче філе в гірчично-медовому соусі виходить надзвичайно соковите, а готується дуже легко. М’ясо промийте, обсушіть. Присипте спеціями, посоліть та поперчіть. Мед змішайте з гірчицею та залийте курятину. Розітріть руками, щоб суміш всоталася в м’ясце.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Залиште на 30 хвилин, щоб замаринувалося. Якщо часу не бракує, загорніть мисочку з курячим філе харчовою плівкою і поставте до холодильника на 2-3 години. Так м’ясо стане ще смачнішим.

Гірчицю беріть будь-яку або приготуйте з гірчичного порошку. Якщо мед загустів, розтопіть його на водяній бані чи у мікрохвильовій печі.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть філе й полийте медово-гірчичною сумішшю. Поставте у духовку, яку розігрійте до 200 градусів. Запікайте 30 хвилин. Час від часу поливайте м’ясо соком, який виділився.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Спеції для курки можуть містити сіль та чорний перець. Тому уважно прочитайте пакування перед тим, як солити й перчити м’ясо, щоб не пересолити й не переперчити. Замість філе можете брати й інші шматочки курки.

Бажано тільки вирізати кісточку й знімати шкуринку. Якщо запікатимете разом із кісточкою, знадобиться більше часу, щоб курятина зготувалася. Замість шматочків курки можете брати індичку. Вийде теж смачно.