Найпростіше універсальне тісто на кефірі для пиріжків: хоч з картоплею, хоч з повидлом – замішую тільки його

Кожен із нас любить пиріжки. Це всім знайома і смачна випічка. Але часом так не хочеться возитися з тістом. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого в приготуванні тіста на кефірі.

Пиріжки знайомі всім нам, як гарний перекус, який може бути й основною стравою. Мало хто любить довго возитися з тістом. Цей рецепт буде чудовим рішенням. Тісто готується дуже просто і швидко, а результат виходить смачним, повітряним і ніжним. Пиріжки з такою основою не змусять вас довго крутиться на кухні, але водночас порадують і нагодують усю родину.

Для приготування такого тіста нам знадобиться:

  • Борошно – 600 грамів
  • Кефір – 300 мілілітрів
  • Яйце – 1 штука
  • Цукор – 1,5 столові ложки
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Сода – 1/2 столової ложки (+ оцет або сік лимона)
  • Рослинна олія – 4 столові ложки

Для початку беремо глибоку миску і просіваємо в неї борошно. Додаємо трохи солі та цукру, потім добре перемішуємо.

Тісто на кефірі

Окремо з’єднуємо рідкі інгредієнти: яйце, рослинну олію та кефір. Перемішуємо їх до однорідної консистенції та вливаємо до сухих інгредієнтів, які завчасно приготували, і знову акуратно перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Обов’язково потрібно погасити соду оцтом або соком лимона і додати її в миску.

Ретельно вимішуємо тісто, щоб воно стало пружним і гладким. Потім даємо йому “відпочити” під харчовою плівкою хвилин 15-20. У цей час вже можна підготувати начинку для майбутніх пиріжків.

Викладаємо тісто на робочу поверхню, одразу присипаємо його борошном з усіх боків і розкатуємо. Вирізаємо заготовки для пиріжків і викладаємо у центр кожної начинку. Акуратно заліплюємо краї, щоб сформувати пиріжки. Смажимо їх на рослинній олії до отримання рум’яної скоринки.

Смачні пиріжки на простому тісті готові!