Рецепт привезла з Італії. Простий і ситний перекус на кожен день: сирні равіолі, по-нашому – вареники

Щоб смачно і ситно перекусити, не обов'язково розвозити велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт вишуканої, але й дуже простої страви, яка запам'ятається і сподобається вам із першої спроби.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Борошно – 200 грамів
  • Яйце – 2 штуки
  • Оливкова олія – 3 столові ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Сир – 200 грамів
  • Шпинат заморожений – 200 грамів
  • Масло вершкове – 40 грамів

Для початку приготуйте тісто. У великій мисці просійте борошно, додайте половину чайної ложки солі, яйця та оливкову олію. Замісіть усе це до щільного, але не липкого тіста. За необхідності додайте трохи води. Округліть тісто, загорніть у харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Далі займіться підготовкою начинки. На невеликому вогні розтопіть вершкове масло в сковороді та додайте заморожений шпинат. Спочатку випарюйте надлишкову рідину, потім обсмажуйте шпинат, що розм’якшився, протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. У мисці розімніть сир виделкою, додайте обсмажений шпинат і сіль, що залишилася. Перемішайте до отримання однорідної маси.

Равіолі з сиром і шпинатом
Равіолі з сиром і шпинатом

Коли тісто настоялось, дістаньте його з холодильника і розділіть на кілька частин. Розкатайте кожну частину в тонкий пласт завширшки приблизно 1 сантиметр.

Тепер час робити заготовки. Звичайно, можна формувати заготовки вручну, на смак це ніяк не впливає, але зі спеціальною формою робити це набагато зручніше. Помістіть тонкий пласт тіста на форму і в кожен осередок викладіть начинку з сиру та шпинату. Накрийте другим шаром тіста і прокатайте качалкою, щоб позначити краї майбутніх равіолів.

Час переходити до відварювання. Доведіть 1-2 літри води до кипіння в сотейнику і додайте приготовлені заготовки. Варіть їх 7-8 хвилин.

Смачні равіолі готові!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.