З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.

Цей рецепт дуже простий і цікавий, для нього не потрібно нічого особливого, можна спокійно обійтися без дорогих спецій та незвичайних інгредієнтів. Секрет приготування хека на сковороді в тому, що олія не перегрівається, риба не пересмажується, а посуд і плита залишаються чистими та сухими.

У рецепті використовується рибне філе, але якщо його немає, а є цілі рибки, то їх можна просто розділити на шматочки філе і очистити від кісточок.

Необхідні інгредієнти:

  • заморожене філе хека – 600 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • помідори – 1 шт;
  • крохмаль – 2-3 ч.л;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

Філе хека розморожуємо заздалегідь, перевіряємо на наявність кісточок, солимо і злегка присипаємо будь-яким крохмалем. Завдяки цьому на рибі з’явиться ніжна золотиста скоринка і вона не розмокне. Спочатку робимо це зі сторони шкірки, а потім перевертаємо і вже зі сторони м’яса.

Рецепт ресторанного рівня з простого хека за 15 хвилин

Сковороду застеляємо пергаментом для випікання, краєчки підрізаємо, щоб не заважали. Ставимо сковороду на плиту, викладаємо рибу шкіркою донизу і тільки після цього вмикаємо вогонь вище середнього.

Між філешками хека розкладаємо невеличкі скибочки вершкового масла і смажимо 4-5 хвилин до зарум’янення нижньої сторони.

Рецепт ресторанного рівня з простого хека за 15 хвилин

Поки смажиться риба, промитий помідор нарізаємо дольками, перевертаємо філе і між ними розкладаємо томати. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо ще 5 хвилин до готовності, зменшивши вогонь до середнього.

Рецепт ресторанного рівня з простого хека за 15 хвилин

Готовий хек подаємо на тарілці з салатним листям і свіжими огірками, зверху розклавши тушковані помідори та можна присипати це кропом.

Рецепт ресторанного рівня з простого хека за 15 хвилин

Ось така гарна, смачна та дуже соковита риба виходить, хоч це і звичайнісінький заморожений хек. І приємний бонус – абсолютно чиста сковорода, на ній залишається зовсім небагато крапельок вологи і вона не пахне рибою. Це рецепт хека, але так само можна смажити практично будь-яку іншу рибу.

Смачного!