Буряк – усьому голова. Беру 3 простих інгредієнти та готую смачнющий салат: зʼїдається за лічені хвилини

Смачний та апетитний салат можна приготувати лише з трьох простих інгредієнтів. Він ідеально смакуватиме, як доповнення до мʼяса чи риби, або просто зі скибочками свіжого хліба. Рецепт у статті.

Здавалося б, для створення смачного салату потрібна велика кількість інгредієнтів, але ми доведемо вам протилежне. Зустрічайте –  буряковий салат з трьох інгредієнтів, який здивує вас своєю простотою та багатством смаку. Готові розкрити цей секрет?

Соковитий буряковий салат з маринованими огірками

Інгредієнти:

  • 3 шт буряка
  • 2 шт цибулі
  • 3 шт маринованих огірків
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1-2 зубчики часнику (для заправки, за бажанням)
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Спочатку варимо буряки. Для цього ми миємо їх та кладемо в каструлю з холодною водою. Варимо приблизно 30-40 хвилин після закипання або до того часу, поки буряки стануть м’якими. Після цього зливаємо воду і залишаємо буряки охолоджуватися.

Рецепт смачного салату з вареним буряком

Поки буряки варяться, можемо приготувати інші інгредієнти. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями або кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору. Мариновані огірки натираємо на терці та ретельно віджимаємо з них зайву рідину.

Після того, як буряки остудяться, знімаємо з них шкірку та нарізаємо на кубики. У великій мисці змішуємо нарізані буряки, обсмажену цибулю та мариновані огірки. Приправляємо рослинною олією та майонезом, додаємо сіль та перець за смаком. Якщо бажаєте, додайте дрібно нарізаний часник до заправки для більш яскравого аромату та смаку.

Після цього добре перемішайте салат, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися та заправка покрила кожен шматочок. Подавайте буряковий салат прохолодним, прикрасивши його за бажанням свіжою зеленню або кунжутом.