Одні думають, що гриби, іншим нагадує капусту, треті відчувають рис з яйцем: “секретна” начинка для пиріжків

Пиріжки з дріжджового тіста можна приготувати дуже швидко. А якщо додати в начинку ще й солоні огірки, то ніхто взагалі не зможе відгадати, з чим насмажили ці смачнючі вироби.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 300 мл води;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру.

Для начинки:

  • 450 г маринованих огірків;
  • 70 г рису;
  • 2 цибулини.
Дріжджові пиріжки з рисом, цибулею та огірками

Починайте готувати пиріжки з огірками з приготування тіста. В миску просійте борошно. Додайте цукор, сіль, дріжджі. Все ретельно перемішайте ложкою. Зробіть у сухій масі заглиблення та влийте теплу воду, розігріту приблизно до 50 градусів.

Якщо тісто видається занадто густим, можете додати ще до 50 мл розігрітої води. Затягніть мисочку з тістом харчовою плівкою й залиште підійматися на пів години. За цей час приготуєте начинку.

Дріжджові пиріжки з рисом, цибулею та огірками

Рис промийте у воді. Перекладіть у каструлю. Залийте 200 мл води, трішки присоліть та варіть після закипання на невеликому вогні 15 хвилин. Обчищену цибулю наріжте кубиками. Мариновані чи солоні огірки натріть на тертушці з великими отворами.

Дріжджові пиріжки з рисом, цибулею та огірками

Поставте пательню на вогонь. Влийте трішки олії. Викладіть цибулю. Коли вона стане напівпрозорою, додайте огірки. Перемішайте. Тушіть під кришкою 10 хвилин. За цей час рідина має випаруватися.

Додайте на сковорідку рис. Перемішайте. Поперчіть чорним перцем. Залиште холонути. Тісто обімніть, знову затягніть плівкою та залиште ще на 30 хвилин. Ще раз обімніть та викладіть на змащений олією стіл. Руки також вмочіть в олію.

Дріжджові пиріжки з рисом, цибулею та огірками

Відривайте шматочок тіста. Розплескуйте його руками. Викладайте начинку й защипуйте краї. Таким же чином зліпіть решту пиріжків. Їх має вийти 12-13 штук. Поставте пательню з товстим дном на вогонь. Влийте олії стільки, щоб пиріжки покривалися на половину.

Викладайте вироби в сковорідку. Коли зарум’яняться з одного боку, перевертайте на інший. Подавати можете в гарячому вигляді. Але й наступного дня вже холодні пиріжки не втрачають м’якості.