Освіжаючий літній рецепт. З першим теплом готую тільки його: лимонне печиво. Навіть шматочка не лишається

Тепла пора активно входить у наше життя, але бажання десертів нікуди не зникає. Сьогодні ми підготували рецепт освіжаючого, хрусткого, а головне смачного лимонного печива, яке сподобається кожному.

Для приготування цього печива знадобиться:

  • Лимон – 1 штука
  • Борошно пшеничне – 200 грамів
  • Цукор – 100 грамів
  • Олія рослинна – 50 мілілітрів
  • Розпушувач – 1/4 чайної ложки

Замість свіжого фрукта можна використовувати лимонне варення або лимонний джем.

Для початку полийте лимон окропом і зріжте хвостики. Потім наріжте його на четвертинки, видаливши кісточки. Пропустіть лимон через м’ясорубку, вибравши решітку з дрібними або великими отворами, залежно від ваших уподобань. Додайте в отриману лимонну масу цукровий пісок і безароматну рослинну олію, ретельно перемішайте. Після цього всипте пшеничне борошно вищого ґатунку і розпушувач.

Лимонне печиво

Якщо у вас немає розпушувача, можна додати 1/4 чайної ложки гашеної оцтом соди. Замісіть щільне пісочне тісто. На перший погляд, борошна може здатися багато, але воно повністю вбереться в масу, і ви зможете сформувати з неї колобок. Величина лимона може вплинути на кількість борошна, тому стежте за консистенцією. Далі накрийте тісто харчовою плівкою або покладіть у пакет, потім охолодіть у холодильнику 15 хвилин.

Тепер розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть тісто на рівні частини та скатайте їх руками у колобки. Викладіть колобки на деко, залишивши між ними достатньо простору. Помістіть деко в духовку і випікайте печиво приблизно 5-10 хвилин до рум’яності. Бажано випікати на верхньому рівні техніки. Потім витягніть деко з духовки, а печиво викладіть на тарілку і дайте йому охолонути. Подавайте до столу з чаєм, кавою або теплим молоком.

Лимонне печиво готове!