Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Завжди вважалось, що «перший відвар» зливати не потрібно, можна просто зняти тільки пінку, яка з’являється після закипання води. Усе ж у «перший відвар» потрапляють як залишки крові із м’яса, так і шкідливі добавки, які тварини накопичували з їжею.

«Другий відвар» стає вже менш насиченим, але усе одно залишається легким для засвоєння та досить поживним, через що підходить для дієтичного харчування та дитячого меню.

Для приготування такого ароматного бульйону знадобиться:

Курка – 1 кілограм

Цибуля – 1-2 штуки

Морква – 1-2 штуки

Сіль – 1 чайна ложка

Вода – 3 літри

Лавровий лист – 1 штука

Духмяний перець горошком – 4 штуки

Для початку ретельно вимийте куряче м’ясо, покладіть у каструлю та заповніть її прохолодною водою. Далі промийте овочі та очистіть їх. Дочекайтеся поки вода закипить та продовжуйте варити м’ясо ще приблизно 5 хвилин. Коли на поверхні води з’явиться піна, злийте отриманий «перший відвар», а м’ясо промийте.

Тепер ще раз наповніть каструлю з м’ясом новою водою та дочекайтеся кипіння. Далі покладіть в бульйон овочі, горошки перецю, лавровий лист та прикрийте усе це кришкою. На слабкому вогні варіть усе це ще протягом приблизно 2 годин. Коли курятина буде готова, вона повинна легко відділятися від кісток.

Далі дістаньте курятину та пролийте бульйон через сито. Додайте сіль та перець за смаком. У разі, якщо бульйон буде основою для супу, їх поки додавати не потрібно. Самостійно він чудово гармонує з зеленню, сушеним хлібом або навіть з пиріжками.

Ароматний курячий бульйон готовий!