Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Для приготування такої запіканки знадобиться:

  • Сир – 500 грамів
  • Гарбуз – 350 грамів
  • Яблуко – 2 штуки
  • Сметана – 200 мілілітрів
  • Манна крупа – 2-3 столові ложки
  • Яйця курячі – 2-3 штуки
  • Цукор – 100 грамів

Для приготування запіканки виберіть сухий сир. Замість сметани можна використовувати кефір, йогурт або інший кисломолочний продукт за вашим бажанням.

Для початку викладіть у велику миску манну крупу, додайте сметану або її альтернативу, добре перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла. Після закінчення часу додайте яйця і цукор. Якщо ви взяли  великі яйця, достатньо 2 штук, а якщо маленькі, то 3 штуки. Кількість цукру регулюйте залежно від солодкості гарбуза і яблук.

Сирна запіканка з гарбузом і яблуками

До отриманої яєчно-сметанної маси додайте сир. За бажанням можна додати ароматизатори, такі як ванілін, кориця, цедра апельсина чи лимона. Щоб отримати ніжнішу структуру, використовуйте занурювальний блендер для перемішування сирної маси.

Очистіть гарбуз і яблука від насіння та шкірки. Наріжте очищене яблуко невеликими кубиками і додайте його в сирну масу. Тертий гарбуз також додайте до сиру і ретельно перемішайте. Викладіть отриману масу у форму для запікання і помістіть у заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів.

Якщо у вас силіконова форма, змащувати її не потрібно, але якщо інша, то використовуйте рослинну олію або вершкове масло. Готову рум’яну запіканку дістаньте з духовки, залиште у формі, щоб охолонути. Потім акуратно переверніть на блюдо і подавайте теплою або охолодженою, вона буде однаково смачною.

Сирна запіканка з гарбузом та яблуками готова!