Рецепт дізналася від кухарів. Тепер готую тільки так, і завжди хочеться ще: шоколадна шарлотка з грушами

Шарлотка - це знайома всім і звична страва. Вона дуже проста, її можна подати на сніданок, обід, як десерт або взяти з собою на роботу. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадної шарлотки.

Для приготування такої шарлотки знадобиться:

  • Яйце куряче – 4 штуки
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Груша – 2-3 штуки
  • Цукор – 150 грамів
  • Борошно пшеничне – 130 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія рослинна – 20 мілілітрів

Груші можна використовувати будь-якого сорту, але бажано м’ясисті, а не соковиті.

Для початку вбийте курячі яйця в ємність кухонного комбайна або міксера, всипте туди ж цукор і сіль. За бажанням можете додати ванільний цукор або мелену корицю, шарлотка стане в рази ароматнішою та смачнішою. Збийте все приблизно 3-4 хвилини на найвищій швидкості техніки.

У збиту масу всипте какао-порошок і пшеничне борошно. Акуратно вмішайте сипучі складові вінчиком або силіконовою лопаткою, але не збивайте. Розпушувач додавати не потрібно.

Шоколадна шарлотка з грушами

Промийте груші у воді, розріжте кожен плід на чотири частини та зріжте насіннєві блоки. Наріжте скибочками. Змастіть форму рослинною олією або вершковим маслом і розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть приготоване шоколадне тісто у форму і в нього викладіть грушеву нарізку. Помістіть форму в духовку.

Спечіть протягом 25-30 хвилин до рум’яності, але не відчиняйте дверцята духовки, щоб пиріг не опав через різницю температур. Щойно шарлотка відмінно пропечеться, витягніть форму з духовки і переверніть її на бік. Залиште остигати в такому положенні.

Коли шарлотка повністю охолоне, витягніть її з форми, підрізаючи бортики ножем. Викладіть пиріг на тарілку і подайте до столу, за бажанням присипавши цукровою пудрою або просочивши сиропом.

Шоколадна шарлотка з грушами готова!