Не пиріг, а казка: тісто без дріжджів і яєць, а начинка може бути різною, у мене з яблуками. Така смакота

Кожен любить випічку. Це простий і ситний десерт або основна страва для всієї родини в будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пирога без дріжджів і яєць, начинка може бути будь-якою.

Для приготування цього пирога нам знадобиться:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Рослинна олія – 1/2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Сіль – дрібка
  • Начинка – за смаком

У мисці змішайте борошно, цукор, сіль, додайте до них погашену соду. Потім долийте до них кефір і рослинну олію. Замісіть тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто виходить занадто липким, можна додати ще трохи борошна. Тепер дайте тісту відпочити протягом 10-15 хвилин, покривши його рушником або харчовою плівкою.

Розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину розкачайте в коло або прямокутник залежно від форми. Викладіть розкатане тісто у форму, сформувавши невеликі бортики по краях. Потім рівномірно розподіліть на нього обрану начинку.

Пиріг на тісті без яєць і дріжджів

Розкачайте другу частину тіста так, щоб вона повністю покривала начинку. Акуратно накрийте пиріг другим шаром, защипніть краї, щоб начинка не витекла під час випікання. Зробіть кілька надрізів або проколів на верхньому шарі тіста виделкою, щоб пиріг міг «дихати» і не роздувався в духовці.

Поставте форму з пирогом у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте його протягом 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Час випікання може варіюватися залежно від духовки і товщини тіста.

Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. – вона має виходити сухою, без слідів тіста. Дайте пирогу трохи охолонути перед подачею, щоб начинка стала більш стійкою і не розтеклася при розрізанні. Подавайте пиріг теплим або кімнатної температури, нарізавши на порційні шматочки.

Простий пиріг із яблуками готовий!