Ліниве хачапурі для лінивих господинь: готую грузинську страву просто на сковорідці. Виходить на 10 з 10

Приготувати смачне та ароматне грузинське хачапурі можна вдома без зайвого клопоту. Навіть не потрібно довго возитися з тістом, адже воно готується на сковорідці.

Хачапурі – це відома грузинська страва, яка завжди радує своїм смаком та ароматом. Проте, якщо ви не маєте бажання або можливості готувати традиційне тісто, то ліниве хачапурі на сковорідці стане чудовим варіантом для вас! Цей рецепт простий у приготуванні, але смачний результат здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Просте тісто на кефірі:

  • 250 мл кефіру (2,5%)
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 375 г борошна
  • 75 г вершкового масла

Сирна начинка:

  • 500 г сиру (сулугуні, бринза, моцарелла або інший твердий сир)
  • 1 яйце
  • Вершкове масло для змащування готових хачапурі

Приготування:

Неймовірно сирне хачапурі на сковорідці

Першим етапом у приготуванні лінивого хачапурі є підготовка тіста. У глибокій мисці змішайте кефір з содою та сіллю до повного розчинення. Поступово додавайте борошно, замішуючи до утворення м’якого тіста. Додайте мʼяке вершкове масло та продовжуйте замішувати, доки тісто не стане гладким і еластичним.

Розділіть тісто на кілька рівних частин і розкатайте кожну частину в коло на товщину близько 0,5 см. У іншій мисці змішайте тертий сир з яйцем до однорідності.

На середину кожного круга тіста розподіліть порцію сирної начинки. Зберіть краї тіста, закриваючи начинку всередині, та трошки розкатайте, щоб утворити коржик діаметром 12-15 см.

Рецепт лінивого хачапурі на сковорідці

Розігрійте сковорідку на середньому вогні та змастіть її вершковим маслом. Покладіть хачапурі на сковорідку та покрийте кришкою. Готуйте приблизно 5-7 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору тіста.

Подавайте ліниве хачапурі гарячим, зверху можна ще змастити вершковим маслом для більш насиченого смаку.

Цей рецепт лінивого хачапурі на сковорідці прекрасно підійде як для сніданку, так і для обіду чи вечері. Смачний сирний смак та ніжна текстура тіста зроблять цю страву вашим улюбленим шматочком Грузії прямо у вашій кухні!