Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт. Ніжне тісто та секретний фарш

Вареники з м'ясом – страва, яка давно стала фаворитом у багатьох гурманів. Поєднання соковитого м'яса, засмажки з цибулі та ніжного тіста – це мега смачно. Спробуйте!

Розглядаємо рецепт неймовірно соковитих вареників із м’ясною начинкою. Вони стануть ідеальним варіантом ситного та смачного обіду або вечері для всієї сім’ї, а приготування принесе одне задоволення.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 1250 г + 100 г
  • Вода – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 10 г

Для фаршу

  • Яловичина – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 200-300 г
  • Сіль – 10-15
  • Перець чорний мелений – 3-5 г
  • Рослинна олія – 20 г
  • Бульйон – 100-200 г
Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт
Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт

Покроковий рецепт

Яловиче м’ясо відварити в підсоленій воді з кількома горошинами духмяного перцю до готовності (можна замінити свининою). Залишити відварену яловичину вистигати у бульйоні, в якому м’ясо варилось.

Просіяти пшеничне борошно, в центрі зробити поглиблення та розбити туди яйця, влити теплу воду, посолити та замісити однорідне тісто руками. Накрити харчовою плівкою й залишити “відпочити” на 10 хвилин. Тісто знову вимісити та накрити кухонним рушником.

Цибулю нарізати дрібними кубиками та обсмажити на сковороді з рослинною олією до золотистості. Відокремити охолоджене м’ясо від кісток і пропустити його через м’ясорубку. У глибокій мисці поєднати м’ясний фарш, смажену цибулю, перець чорний мелений та сіль. Добре перемішати всі компоненти. За бажанням до фаршу влити трохи бульйону.

Робочу поверхню посипати борошном, викласти тісто й розкачати його у пласт товщиною 2-3 мм, а потім вирізати кружечки. На кожен кружечок викласти м’ясну начинку й защепити краї тіста, формуючи вареники. Так само приготувати заготовки з залишеного тіста та начинки.

Варити вареники в киплячій, злегка підсоленій воді. Коли заготовки спливуть на поверхню, варити протягом 3-4 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Скумбрія зі смаком червоної риби: гості навіть не здогадуються, що це не лосось. Ефектно і дуже смачно

Звичайна скумбрія буде мати смак дорогої червоної риби, якщо її приготувати правильним способом. Спробуйте так запекти рибку і ви будете в захваті від результату.

Улюблений салат моєї свекрухи – для фігури корисно: відварюю 2 буряки, беру свіжий апельсин і роблю шедевр

Салат з буряком та апельсином — це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове харчування та цікаві поєднання смаків. Яскравий і надзвичайно корисний, цей салат стане доповненням до вашого меню.

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.