Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!

Пропонуємо зробити пиріжки з картоплею. Готуються вони дуже просто та швидко, тому з цим рецептом впорається навіть новачок у кулінарній справі.

Інгредієнти для тіста

  • Дріжджі свіжі – 7 г
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Вода (тепла) – 320 мл
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Сіль – 1 ч. ложка

Для начинки

  • Картопля – 500 г
  • Цибуля зелена – до смаку
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Рослинна олія для смаження
Всі шукають цей рецепт пиріжків з картоплею
Всі шукають цей рецепт пиріжків з картоплею

Рецепт

У глибокій мисці поєднати дріжджі, цукор і теплу воду. Перемішувати кухонною лопаткою до повного розчинення дріжджів. Додати просіяне пшеничне борошно й замісити тісто лопаткою. Додати сіль, перемішати, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 20 хвилин.

Картоплю очистити, нарізати великими кубиками та перекласти в каструлю. Влити воду та відправити варитися до готовності. Тісто знову обминути й залишити ще на 40 хвилин. Злити відварену картоплю, посолити, поперчити та розім’яти за допомогою товкача. За бажанням додати вершкове масло. Охолодити начинку до кімнатної температури. Подрібнити зелену цибулю або петрушку і додати до начинки. Ретельно перемішати.

Змастити робочу поверхню рослинною олією, викласти тісто, поділити на 6 частин і сформувати кульки. Начинку також поділити на 6 частин. Якщо потрібно, додати олію. Кожну частину тіста розкачати в коржик, а зверху викласти начинку. Защепити краї, формуючи пиріжок. Після цього заготовку злегка притиснути, надаючи їй форму пиріжка. Так само повестись з залишеним тістом і начинкою. Смажити пиріжки на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до рум’яності. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.